Τουρκικά μαχητικά βομβάρδισαν στόχους PKK στην επαρχία Χακάρι






Αύγουστος 5, 2015.

Τουρκικά πολεμικά αεροσκάφη, χθες το απόγευμα, βομβάρδισαν στόχους Κούρδων ανταρτών στην νοτιοανατολική Τουρκία, σύμφωνα με το πρακτορείο Doğan, ενώ τρεις Τούρκοι στρατιώτες σκοτώθηκαν σε δύο ξεχωριστές επιθέσεις των αυτονομιστών σε γειτονική επαρχία.


Τουρκικά μαχητικά F-16 που απογειώθηκαν από την αεροπορική βάση του Ντιγιαρμπακίρ πραγματοποίησαν αεροπορική επιδρομή επί 35 λεπτά κατά στόχων του Κουρδικού Εργατικού Κόμματος στην οροσειρά Dağlıca, στην επαρχία Χακάρι, κοντά στα σύνορα με το Ιράκ, όπου το ορεινό συγκρότημα προσφέρει μια σχετικά ασφαλή βάση για τους αυτονομιστές.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, ο αριθμός των νεκρών Τούρκων στρατιωτών από τους αυτονομιστές του PKK, έχει φθάσει τους 19, από τις 20 Ιουλίου που άρχισε η χειρότερη αιματοχυσία μετά την κατάπαυση του πυρός, όπως είχε συμφωνηθεί το 2013.

--

               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr
ΔΙΕΥΘΥΝΣΕΙΣ πηγών των δημοσιευμάτων, καθώς και τα πρωτότυπα κείμενα,  παραχωρούνται σε κάθε ζήτηση των υποστηρικτών-δωρητών του ΒΑΛΚΑΝΙΚΟΥ ΠΕΡΙΣΚΟΠΙΟΥ