Οι Κούρδοι της Συρίας κατηγορούν την Τουρκία για στόχευση του YPG






Αύγουστος 2, 2015.

Η πολιτοφυλακή των Κούρδων της Συρίας, της Ομάδας Λαϊκής Προστασίας (YPG), κατηγόρησε το Σάββατο την Τουρκία για στόχευση και βομβαρδισμό των θέσεων τους στη βόρεια Συρία, τουλάχιστον τέσσερις φορές την περασμένη εβδομάδα, και ζητά από τις δυνάμεις που καθοδηγούνται από τις Ηνωμένες Πολιτείες κατά του ‘Ισλαμικού Κράτους’ να ξεκαθαρίσουν τη στάση τους προς την Άγκυρα, υπό το φως των γεγονότων αυτών.


Η YPG κατηγορεί τον τουρκικό στρατό για βομβαρδισμούς των θέσεων της κατά μήκος των συνόρων Συρίας Τουρκίας από την περασμένη Κυριακή.

 Η ανακοίνωση των Κούρδων της Συρίας σημειώνει ότι τέσσερις φορές βομβαρδίστηκαν θέσεις από τουρκικά μαχητικά, που εισήλθαν στη βόρεια Συρία.

«Θεωρούμε τις πρόσφατες κινήσεις των τουρκικών δυνάμεων ως προκλητικές και εχθρικές δράσεις», αναφέρει η ανακοίνωση.

» Ζητούμε από τους εταίρους μας, το διεθνή συνασπισμό, που βρίσκεται υπό την ηγεσία των ΗΠΑ, να διευκρινίσει την προσέγγισή του με τις ενέργειες του τουρκικού στρατού».

Σχολιάζοντας τις κατηγορίες αυτές, ανώτερος Τούρκος αξιωματούχος δήλωσε ότι ο τουρκικός στρατός είχε προβεί σε βομβαρδισμό σε μεθοριακές περιοχές αλλά είπε ότι δεν έγινε σαφές ποια ομάδα ανταρτών βρισκόταν  εκεί και τόνισε ότι η YPG δεν αποτελεί στόχο των τουρκικών δυνάμεων.

Αντίθετα, οι Κούρδοι του YPG δήλωσαν ότι ο τουρκικός στρατός βομβάρδισε ένα κουρδικό χωριό στα περίχωρα της πόλης Γιαραμπλούς.

Νέες κατηγορίες του YPG αναφέρουν,  ότι τουρκικά άρματα μάχης βομβάρδισαν  θέσεις των Κούρδων που πολεμούν  κατά του ‘Ισλαμικού κράτους’, όπως έγινε στο χωριό Ζορ Μαγκάρ, δυτικά από το Κομπάνι στις 24 Ιουλίου τραυματίζοντας τέσσερις αντάρτες και έναν αριθμό αμάχων.
Ακόμη, ο τουρκικό στρατός  κατέστρεψε με το πυροβολικό ένα όχημα του YPG στο χωριό Τελ Φεντέρ, δυτικά του Τελ Αμπιάντ, κοντά στα σύνορα με την Τουρκία.
Η νέες αεροπορικές επιδρομές της τουρκικής πολεμικής αεροπορίας κατά στόχων του PKK, εγείρουν ολοένα και εντονότερα τις υποψίες ότι ο πραγματικός στόχος των Τούρκων δεν είναι το ‘Ισλαμικό Κράτος’ αλλά οι Κούρδοι που συνεχίζουν να πολεμούν  τους τρομοκράτες-τζιχαντιστές, κερδίζοντας τελευταία αρκετά εδάφη στη βόρεια Συρία.
--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr
ΔΙΕΥΘΥΝΣΕΙΣ πηγών των δημοσιευμάτων, καθώς και τα πρωτότυπα κείμενα,  παραχωρούνται σε κάθε ζήτηση των υποστηρικτών-δωρητών του ΒΑΛΚΑΝΙΚΟΥ ΠΕΡΙΣΚΟΠΙΟΥ