Σκόπια: Η αντιπολίτευση επέστρεψε στα έδρανα του Κοινοβουλίου






Σεπτέμβριος 1, 2015.

Η αντιπολίτευση στο νοτιοσλαβικό κράτος των Σκοπίων, υπό την ηγεσία του Σοσιαλδημοκρατικού Κόμματος, επέστρεψε στο Κοινοβούλιο, έπειτα από μακρόχρονη απουσία της, βάσει της συμφωνίας της Πάρζινο, προκειμένου να ξεπεραστεί η πολιτική κρίση και να δρομολογηθούν οι εκλογές στη χώρα.


Το Σοσιαλδημοκρατικό κόμμα απείχε από τις εργασίες του Κοινοβουλίου από τον Απρίλιο του 2014, όταν ο πρόεδρος  του κόμματος αυτού, ανακοίνωσε ότι δεν αναγνωρίζει το αποτέλεσμα των εκλογών.

Σύμφωνα με το πρωτόκολλο της συμφωνίας της 2ας Ιουλίου,  στις 15 Ιουλίου υπογράφηκε από τους αρχηγούς των τεσσάρων κύριων πολιτικών κομμάτων, για την επιστροφή  τους στο Κοινοβούλιο αφού διορισθεί ένας ειδικός εισαγγελέας για  πολιτικές υποθέσεις που  κατήγγειλε η αντιπολίτευση. Ο ειδικός εισαγγελέας  διορίστηκε, τελικά, με κοινή συμφωνία των ενδιαφερόμενων μερών που την υπέγραψαν.

Τότε, ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης του Σοσιαλδημοκρατικού Κόμματος είχε δηλώσει ότι  η επιστροφή στο Κοινοβούλιο θα γίνει έως τις 15 Σεπτεμβρίου.

Μια ακόμη προϋπόθεση για την αξιωματική αντιπολίτευση είναι- σύμφωνα με τη συμφωνία- ότι πέρα από την επιστροφή στο Κοινοβούλιο και  το διορισμό ειδικού εισαγγελέα είναι ο διορισμός νέου υπουργού Εσωτερικών,  Εργασίας και Κοινωνικής Πολιτικής, που πρέπει να γίνει μέχρι τις 20 Οκτωβρίου, για να κυλίσει ομαλά  η χώρα στις εκλογές του ερχόμενου Απριλίου.

--

               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr
ΔΙΕΥΘΥΝΣΕΙΣ πηγών των δημοσιευμάτων, καθώς και τα πρωτότυπα κείμενα,  παραχωρούνται σε κάθε ζήτηση των υποστηρικτών-δωρητών του ΒΑΛΚΑΝΙΚΟΥ ΠΕΡΙΣΚΟΠΙΟΥ