Η Ρωσία ξεκινά στρατιωτικές επιχειρήσεις κατά του ‘Ισλαμικού κράτους’














Σεπτέμβριος 1, 2015.



Η Ρωσία ξεκινά στρατιωτικές επιχειρήσεις στη Συρία κατά της τρομοκρατικής ομάδας του ‘ισλαμικού κράτους’, όπως αναφέρει σημερινό ισραηλινό δημοσίευμα.
 

Τις επόμενες ημέρες θα φθάσουν σε στρατιωτική βάση στη Συρία, ρωσικά μαχητικά αεροσκάφη και ελικόπτερα, τα οποία θα ξεκινήσουν  επιθέσεις κατά των τζιχαντιστών.

Δυτικοί διπλωμάτες αναφέρουν ότι το πρώτο ρωσικό στρατιωτικό προσωπικό έχει ήδη φθάσει στη Συρία και στεγάζεται σε μια βάση κοντά στη Δαμασκό, η οποία ελέγχεται από την κυβέρνησης του προέδρου Μπασάρ αλ Άσαντ.
Αυτή θα αποτελέσει την κύρια βάση των Ρώσων στις μελλοντικές εναέριες επιχειρήσεις τους.
Έχουν, ήδη, αφιχθεί, σύμφωνα και με τοπικές πηγές, σύμβουλοι, εκπαιδευτές, logistics και τεχνικό προσωπικό, καθώς και έμπειροι πιλότοι.

Η αμερικανική  κυβέρνηση του Μπαράκ Ομπάμα έχει ενημερωθεί πλήρως για το ρωσικό σχέδιο παρέμβασης στη Συρία, αλλά ακόμη, δεν έχει προβεί σε κάποιον σχολιασμό.

Οι διπλωμάτες υπενθυμίζουν μια σειρά συνομιλιών που έγιναν μεταξύ της Ρωσίας και του Ιράν, για την απειλή που αντιπροσωπεύει το ‘ισλαμικό κράτος’ κατά του προέδρου της Συρίας, Μπασάρ αλ Άσαντ.
Το αποτέλεσμα, αυτών των συζητήσεων, όπως λέγουν, ήταν  η στρατιωτική απόφαση για επέμβαση της Ρωσίας κατά των φανατικών ισλαμιστών, αφού ο Άσαντ λειτουργεί ως φραγμός στην εξάπλωση του ακραίου Ισλάμ στις πρώην σοβιετικές δημοκρατίες.

Το ισραηλινό δημοσίευμα επισημαίνει ότι η παρουσία της Ρωσίας στον ουρανό της Συρίας θα αλλάξει την υπάρχουσα εικόνα στη Μέση Ανατολή.
«Αν και οι Ρώσοι δεν έχουν σχέδια για επιχειρήσεις εναντίον του Ισραήλ ή άλλων χωρών στην περιοχή, αφού κύριος στόχος τους είναι το ‘Ισλαμικό κράτος’,  ωστόσο η παρουσία τους θα συνιστούσε μια πρόκληση για τις ισραηλινές αεροπορικές δυνάμεις (σε επεμβάσεις τους) στη Μέση Ανατολή», όπως επισημαίνεται.
--


               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr
ΔΙΕΥΘΥΝΣΕΙΣ πηγών των δημοσιευμάτων, καθώς και τα πρωτότυπα κείμενα,  παραχωρούνται σε κάθε ζήτηση των υποστηρικτών-δωρητών του ΒΑΛΚΑΝΙΚΟΥ ΠΕΡΙΣΚΟΠΙΟΥ