Η Βουλγαρία αναζητά αεροπορία για φύλαξη των συνόρων της- έτοιμη η Ελλάδα











Σεπτέμβριος 4, 2015.





Γίνονται διαπραγματεύσεις για κοινή φρούρηση του εναέριου χώρου της Βουλγαρίας και ενδιαφέρον έχουν δείξει οι Πολωνοί, οι Ιταλοί, οι Έλληνες και οι Ρουμάνοι. Υπάρχουν σκέψεις για μια κοινή ομάδα ασφάλειας για τη χώρα.


Αυτό ειπώθηκε  στο περιθώριο της τακτικής συζήτησης κοινοβουλευτικού ελέγχου την Παρασκευή, από τον υπουργό Άμυνας της Βουλγαρίας, Νικολάι Νέντσεφ.

Η συζήτηση έγινε για την αλλαγή του νόμου που διέπουν τις ένοπλες δυνάμεις, ώστε να επιτραπεί μια μικτή ομάδα που θα επιβλέπει τον βουλγαρικό εναέριο χώρο, αφού ένα τέτοιο μέτρο ενθαρρύνεται από τους εταίρους στο ΝΑΤΟ.

Το θέμα ξεκίνησε από τη συμφωνία για επισκευή των βουλγαρικών μαχητικών αεροσκαφών Mig  στην Πολωνία, όπου θα μεταφερθούν 17 βουλγαρικά αεροσκάφη το νέο έτος και η χώρα θα μείνει χωρίς αεροσκάφη για την επίβλεψη  του εναέριου χώρου της.

Εάν, τελικά, δεν αποφασισθεί  αυτή η σκέψη για κοινή ομάδα φρούρησης του ΝΑΤΟ, του βουλγαρικού εναέριου χώρου, τότε , όπως τόνισε ο υπουργός θα απευθυνθεί στην υπουργό Εσωτερικών Ρουμιάνα Μπαχβάροβα να μεριμνήσουν από κοινού  την ασφάλεια των συνόρων με αύξηση των στρατευμάτων στις παραμεθόριες περιοχές.

--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr
ΔΙΕΥΘΥΝΣΕΙΣ πηγών των δημοσιευμάτων, καθώς και τα πρωτότυπα κείμενα,  παραχωρούνται σε κάθε ζήτηση των υποστηρικτών-δωρητών του ΒΑΛΚΑΝΙΚΟΥ ΠΕΡΙΣΚΟΠΙΟΥ