Ο Γκρούεφσκι προσκάλεσε τον Τσίπρα σε συνάντηση για το όνομα





Ο Νίκολα Γκρούεφσκι με τη σύζυγό του,  στην αναμνηστική φωτό με το ζεύγος Ομπάμα

Σεπτέμβριος 30, 2015.

«Ο πρωθυπουργός των Σκοπίων, Νίκολα Γκρούεφσκι, κάλεσε τον ομόλογό του της Ελλάδας, Αλέξη Τσίπρα,  σε κοινή συνεδρίαση για την εξεύρεση λύσης στο θέμα του ονόματος, που αποτελεί άλλη μια πρόσκληση από την πλευρά μας , αφού παρόμοια έγινε και προς τον πρώην πρωθυπουργό της Ελλάδας, Αντώνη Σαμαρά, ο οποίος είχε απορρίψει όλες τις προσκλήσεις για κοινές συνεδριάσεις», σημειώνει το σλαβικό δημοσίευμα των Σκοπίων.



Ο Αλέξης Τσίπρας  με τη σύζυγό του,  στην αναμνηστική φωτό με το ζεύγος Ομπάμα

Ο πρωθυπουργός, Νίκολα Γκρούεφσκι, στο περιθώριο της δεξίωσης που διοργανώθηκε από τον πρόεδρο των ΗΠΑ, Μπαράκ Ομπάμα, είχε συνομιλίες με έναν αριθμό των παρόντων μελών, μεταξύ άλλων, είχε σύντομη συνομιλία άτυπη με τον Έλληνα πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα.

Ο Έλληνας πρωθυπουργός ζήτησε από τον ομόλογό του, των Σκοπίων,  να κάνει βήματα προς την κατεύθυνση της επίλυσης της διαφοράς του ονόματος.



--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr
ΔΙΕΥΘΥΝΣΕΙΣ πηγών των δημοσιευμάτων, καθώς και τα πρωτότυπα κείμενα,  παραχωρούνται σε κάθε ζήτηση των υποστηρικτών-δωρητών του ΒΑΛΚΑΝΙΚΟΥ ΠΕΡΙΣΚΟΠΙΟΥ