Αιγύπτιος δισεκατομμυριούχος ζητά να αγοράσει νησί για μετανάστες




Αφρικανοί μετανάστες στο στρατόπεδο ‘Χολότ’ του Ισραήλ



Σεπτέμβριος 4, 2015.


Μια ασυνήθιστη λύση στην κρίση με τους παράνομους μετανάστες, που έπληξαν την Ευρώπη, πρότεινε ο Αιγύπτιος δισεκατομμυριούχος Ναγκίμπ Σαουΐρις. Υποσχέθηκε να αγοράσει ένα από τα ελληνικά ή τα ιταλικά νησιά, όπου θα μπορούσαν να βρουν καταφύγιο οι δεκάδες χιλιάδες πρόσφυγες από τη Συρία το Ιράκ και άλλες μουσουλμανικές χώρες.
 

Ο δισεκατομμυριούχος δημοσίευσε τις σκέψεις του στο Τουίτερ, σημειώνοντας ότι οι αρχές της Ιταλίας ή της Ελλάδας θα πρέπει να δουν θετικά το αίτημά του και να του πουλήσουν έναν νησί.

«Η Ελλάδα και η Ιταλία, να μου πουλήσουν ένα από τα νησιά τους. Θα κηρύξω ανεξαρτησία και θα δεχθώ πρόσφυγες που θα τους παρέχω θέσεις εργασίας. Σε αυτό θα δημιουργήσουν τη νέα πατρίδα τους», έγραψε ο Σαουΐρις.

Σύμφωνα με τα μέσα μαζικής ενημέρωσης ο Σαουΐρις έχει περιουσία που εκτιμάται στα 3,1 δισεκατομμύρια δολάρια και είναι πρόθυμος να δαπανήσει από 10 έως 100 εκατομμύρια δολάρια για αγορά ενός νησιού.
Ο δισεκατομμυριούχος είναι ιδιοκτήτης εταιρειών κινητής τηλεφωνίας και έχει γραφεία σε πολλές χώρες της Μέσης Ανατολής και Αφρικής, έχει επίσης στην ιδιοκτησία του μεγάλο τηλεοπτικό κανάλι στην Αίγυπτο, σύμφωνα με ισραηλινό δημοσίευμα.
--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr
ΔΙΕΥΘΥΝΣΕΙΣ πηγών των δημοσιευμάτων, καθώς και τα πρωτότυπα κείμενα,  παραχωρούνται σε κάθε ζήτηση των υποστηρικτών-δωρητών του ΒΑΛΚΑΝΙΚΟΥ ΠΕΡΙΣΚΟΠΙΟΥ