Ο Πούτιν εγκαινίασε στη Μόσχα το μεγαλύτερο τζαμί στην Ευρώπη




Παραβρέθηκαν ο Τούρκος πρόεδρος και ο Παλαιστίνιος ηγέτης

Σεπτέμβριος 23, 2015. βίντεο

Το μεγαλύτερο τζαμί στην Ευρώπη άνοιξε με επίσημη τελετή στη Μόσχα ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν, παρουσία του Τούρκου προέδρου, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν και του Παλαιστίνιου ηγέτη, Μαχμούντ Αμπάς.


Το καθεδρικό τζαμί στη Μόσχα έχει έκταση 16 χιλιάδων τετραγωνικών μέτρων, βρίσκεται κοντά στο κέντρο της ρωσικής πρωτεύουσας και μπορεί να φιλοξενήσει 10.000 πιστούς.
«Τα εγκαίνια είναι ένα μεγάλο γεγονός για τους μουσουλμάνους στη Ρωσία. Ένα από παλαιότερα μουσουλμανικά τεμένη στη Μόσχα ανοικοδομήθηκε στη θέση αυτή», δήλωσε ο Πούτιν.

Ο ίδιος επεσήμανε ότι η Ρωσία είναι μια χώρα «στην οποία υπάρχουν διαφορετικές θρησκείες και όσο για το Ισλάμ είναι μία από τις παραδοσιακές θρησκείες στη χώρα».

Πρόσθεσε ότι το τζαμί θα αποτελέσει πηγή διάδοσης ανθρωπιστικών ιδεών και των πραγματικών αξιών του Ισλάμ συγχρόνως κατήγγειλε το ‘ισλαμικό κράτος’ που κατά τη γνώμη του ‘στρεβλώνει το Ισλάμ’.

«Βλέπουμε τι συμβαίνει στη Μέση Ανατολή, όπου οι τρομοκράτες του λεγόμενου ‘ισλαμικού κράτους’ υποβιβάζει αυτή τη μεγάλη παγκόσμια θρησκεία του Ισλάμ. Η βαρβαρότητά του εκφράζεται με θανάτωση ανθρώπων, συμπεριλαμβανομένων κληρικών και βάρβαρων καταστροφών μνημείων του παγκόσμιου πολιτισμού. Η ιδεολογία τους στηρίζεται στο ψέμα και σε διαστροφή του Ισλάμ», είπε ο Πούτιν που επεσήμανε ότι είναι αρνητικό ‘καθώς το ισλαμικό κράτος προσπαθεί να κερδίσει οπαδούς και στη χώρα μας».

Η Ρωσία επί δεκαετίες αγωνίζεται κατά των ισλαμιστών ανταρτών στις καυκασιανές περιοχές της Τσετσενίας, στο Νταγκεστάν και στην Ινγκουσετία.

Στη ρωσική πρωτεύουσα υπάρχουν τέσσερα μουσουλμανικά τεμένη και στη Μόσχα ζουν περίπου 2 εκατομμύρια μουσουλμάνοι.

>
--

               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr
ΔΙΕΥΘΥΝΣΕΙΣ πηγών των δημοσιευμάτων, καθώς και τα πρωτότυπα κείμενα,  παραχωρούνται σε κάθε ζήτηση των υποστηρικτών-δωρητών του ΒΑΛΚΑΝΙΚΟΥ ΠΕΡΙΣΚΟΠΙΟΥ