Το PKK κατέρριψε τουρκικό μη επανδρωμένο αεροσκάφος




Είναι το δεύτερο που καταρρίπτεται από την έναρξη των εχθροπραξιών - τον Ιούλιο


Σεπτέμβριος 8, 2015.


Κουρδική πηγή αναφέρει ότι  οι αντάρτες του Κουρδικού Εργατικού Κόμματος (PKK) έχουν καταρρίψει το δεύτερο τουρκικό κατασκοπευτικό μη επανδρωμένο αεροπλάνο.


Οι Δυνάμεις Λαϊκής Άμυνας (HPG), το στρατιωτικό μέλος του PKK, ανακοίνωσε ότι μαχητές του κατέρριψαν ένα κατασκοπευτικό drone στην περιοχή των συνόρων Τουρκίας- Ιράκ.

Η κατάρριψη έγινε στο όρος Ματίν, στην επαρχία Ντόχουκ, όπως δήλωσε πηγή από το HPG, προσθέτοντας ότι κατέγραφε τα στρατόπεδα του PKK και τις κινήσεις των ανταρτών στην περιοχή.

Αυτό είναι το δεύτερο drone που καταρρίπτεται από τους Κούρδους μαχητές, οι οποίοι ως έγινε φανερό έχουν εξοπλιστεί με εκτοξευτήρες πυραύλων για κινούμενους εναέριους στόχους.

Η πρώτη κατάρριψη είχε γίνει τον περασμένο μήνα στην επαρχία Σιρνάκ, στην νοτιοανατολική Τουρκία, ένα γεγονός που δεν αναδείχθηκε στα τουρκικά μέσα ενημέρωσης.

--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr
ΔΙΕΥΘΥΝΣΕΙΣ πηγών των δημοσιευμάτων, καθώς και τα πρωτότυπα κείμενα,  παραχωρούνται σε κάθε ζήτηση των υποστηρικτών-δωρητών του ΒΑΛΚΑΝΙΚΟΥ ΠΕΡΙΣΚΟΠΙΟΥ