Σκόπια: To DUI κατηγορεί τις μυστικές υπηρεσίες για προσπάθεια διάσπασης του








Σεπτέμβριος 9, 2015.

Σκόπια.



«Πρώην και νυν πράκτορες των μυστικών υπηρεσιών της χώρας και της περιοχής, προσπαθούν να διασπάσουν τη ‘Δημοκρατική Ένωση για Ενσωμάτωση’ (DUI), αλλά δεν θα τα καταφέρουν επειδή  είναι ένα μεγάλο και ενωμένο κόμμα».


Αυτή με λίγα λόγια είναι η επίσημη θέση του DUI,  που επί αρκετούς μήνες δέχεται πιέσεις και γίνονται συγκρούσεις στο εσωτερικό του κόμματος, ιδιαίτερα μετά τα γεγονότα στο Κουμάνοβο και τις πολιτικές βόμβες του επικεφαλής του SDSM, Ζόραν Ζάεφ και σε όλα αυτά προστίθεται και η μαρτυρία του πρώην αξιωματικού των μυστικών υπηρεσιών, Σλόμπονταν Μπογκόεφσκι ότι ο αρχηγός του DUI, Αλί Αχμέτι και ο Μούσα Τζαφέρι δωροδοκήθηκαν με εκατομμύρια ευρώ από την υπόθεση ‘Telecom’, όταν πουλήθηκε στην ‘Mayar Telecom’, όπως σημειώνει το δημοσίευμα των Σκοπίων.

«Δεν είναι η πρώτη φορά που τα αλβανικά κόμματα όταν έχουν δυσάρεστες εξελίξεις για το χώρο τους, επικαλούνται παρεμβάσεις των μυστικών υπηρεσιών που προσπαθούν να τα αποδυναμώσουν», σημειώνεται χαρακτηριστικά.

Εντύπωση προκάλεσε και το γεγονός ότι το αλβανικό κόμμα των Σκοπίων,  κατηγορεί και μυστικές υπηρεσίες γειτονικών (αλβανικών) χωρών, ενώ αποφεύγει να τις κατονομάσει.
Το DUI απέρριψε ως ψευδή τη μαρτυρία του Μπογκόεφσκι, ότι ο Αχμέτι και ο Τζαφέρι δωροδοκήθηκαν με εκατομμύρια ευρώ για να συναινέσουν στο ξεπούλημα της επιχείρησης τηλεπικοινωνιών της χώρας.

--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr
ΔΙΕΥΘΥΝΣΕΙΣ πηγών των δημοσιευμάτων, καθώς και τα πρωτότυπα κείμενα,  παραχωρούνται σε κάθε ζήτηση των υποστηρικτών-δωρητών του ΒΑΛΚΑΝΙΚΟΥ ΠΕΡΙΣΚΟΠΙΟΥ