Γαλλία- Σαουδική Αραβία, υπέγραψαν συμφωνίες 10 δις ευρώ








Οκτώβριος 14, 2015.




Η Γαλλία ανακοίνωσε τη σύναψη μιας σειράς συμφωνιών αξίας €10 δισεκατομμυρίων με τη Σαουδική Αραβία κατά τη διάρκεια της επίσκεψης του πρωθυπουργού Μανουέλ Βάλς την Τρίτη.


Μεταξύ των συμφωνιών είναι η παραγγελία της Σ. Αραβίας για 30 περιπολικά σκάφη.

Οι συμφωνίες καλύπτουν επίσης την ενέργεια, την υγεία, τα τρόφιμα, τους δορυφόρους και τις υποδομές, σύμφωνα με το γραφείο του πρωθυπουργού.

Για τη Σαουδική Αραβία η επέκταση των δεσμών με τη Γαλλία είναι μέρος της προσπάθειας για την οικοδόμηση συμμαχιών πέραν παραδοσιακής αμυντικής σχέσης με τις ΗΠΑ για την αντιμετώπιση των περιφερειακών αντιπάλων του Ριάν- του Ιράν.

Κατά την επίσκεψή του ο Βαλς, άνοιξε Φόρουμ για την προώθηση των εμπορικών σχέσεων μεταξύ των επιχειρήσεων των δύο χωρών.
Ο Μανουέλ Βαλς έγραψε από τη Σαουδική Αραβία στο Τουίτερ: «Γαλλία-Σαουδική Αραβία, συμβάσεις €10 δις», όπως γράφει το «Ντουνιά Μπούλτενι».

--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr
ΔΙΕΥΘΥΝΣΕΙΣ πηγών των δημοσιευμάτων, καθώς και τα πρωτότυπα κείμενα,  παραχωρούνται σε κάθε ζήτηση των υποστηρικτών-δωρητών του ΒΑΛΚΑΝΙΚΟΥ ΠΕΡΙΣΚΟΠΙΟΥ