Τα Σκόπια μπορούν να φιλοξενήσουν ως 2.000 πρόσφυγες









Οκτώβριος 26, 2015.





Η ικανότητα της χώρας  είναι  να φιλοξενήσει έως και 2.000 πρόσφυγες με τη βοήθεια της Ύπατης Αρμοστείας και του Ερυθρού Σταυρού.


Αυτό ανέφερε ο πρόεδρος των Σκοπίων, Γκεόρκι Ιβάνοφ, κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου μετά τη σημερινή μίνι- σύνοδο κορυφής των δέκα χωρών της ΕΕ με την Σερβία, πΓΔΜ και Αλβανία, στις Βρυξέλλες.

Σύμφωνα με τον Ιβάνοφ ο χώρος στον οποίο θα φιλοξενηθούν οι πρόσφυγες κατά τη διάρκεια του χειμώνα θα βρίσκεται κοντά στην «μεταναστευτική οδό» της χώρας του  που έχει μήκος περί τα 160 χιλιόμετρα. 

Πρόσθεσε ότι η χώρα επιβαρύνεται  από τη διέλευση των προσφύγων από το έδαφος των Σκοπίων και μέχρι τώρα έχουν λάβει μόνο €90χιλιάδες από τα ταμεία της ΕΕ, ενώ το κράτος δαπανά εκατομμύρια για έξοδα των δυνάμεων ασφαλείας που επιβλέπουν τους πρόσφυγες.

--

               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr
ΔΙΕΥΘΥΝΣΕΙΣ πηγών των δημοσιευμάτων, καθώς και τα πρωτότυπα κείμενα,  παραχωρούνται σε κάθε ζήτηση των υποστηρικτών-δωρητών του ΒΑΛΚΑΝΙΚΟΥ ΠΕΡΙΣΚΟΠΙΟΥ