250 Τυνήσιοι Ισλαμιστές εγκατέλειψαν το ‘ισλαμικό κράτος’







Τουλάχιστον, 3 χιλιάδες τζιχαντιστές εγκατέλειψαν τη Συρία


Οκτώβριος 11, 2015.


Τις τελευταίες ημέρες, λόγω των ρωσικών αεροπορικών επιδρομών στη Συρία, πάνω από 250 Τυνήσιοι ισλαμιστές που πολεμούσαν στο πλευρό της τρομοκρατικής οργάνωσης του  ‘Ισλαμικού κράτους’ εγκατέλειψαν τη χώρα, όπως δημοσίευσε το συριακό πρακτορείο ‘Sana’, επικαλούμενο δήλωση του υπουργού Άμυνας της Τυνησίας, Φαρχάτ Χορσάνι.



Από τις 30 Σεπτεμβρίου η Ρωσία- κατόπιν αιτήματος του προέδρου της Συρίας, Μπασάρ αλ Άσαντ άρχισε αεροπορικές επιδρομές στοχεύοντας κέντρα του ‘ισλαμικού κράτους’ στη Συρία.


Το δημοσίευμα σημειώνει ότι αρκετές χιλιάδες Τυνήσιοι έχουν ενταχθεί  σε διάφορες τρομοκρατικές ομάδες, ενώ δεκάδες έχουν συλληφθεί και εκδόθηκαν στην πατρίδα τους, ενώ εκατοντάδες σκοτώθηκαν σε συγκρούσεις.


Σύμφωνα με στρατιωτική πηγή της Συρίας, τις τελευταίες έξι ημέρες έφυγαν από τη Συρία, μέσω της Ιορδανίας πάνω από 3.000 τρομοκράτες από το φόβο των ρωσικών εναέριων επιδρομών.

--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr
ΔΙΕΥΘΥΝΣΕΙΣ πηγών των δημοσιευμάτων, καθώς και τα πρωτότυπα κείμενα,  παραχωρούνται σε κάθε ζήτηση των υποστηρικτών-δωρητών του ΒΑΛΚΑΝΙΚΟΥ ΠΕΡΙΣΚΟΠΙΟΥ