Συρία: Οι Αμερικανοί έριξαν 50 τόνους πυρομαχικά στους αντικαθεστωτικούς







Οκτώβριος 12, 2015.




Οι συμμαχικές δυνάμεις που βρίσκονται υπό την ηγεσία των Αμερικανών, έριξαν με αλεξίπτωτα όπλα και πυρομαχικά στους αντικαθεστωτικούς αντάρτες της Συρίας, για να καταπολεμήσουν το ISIS, όπως ανέφερε στρατιωτικός εκπρόσωπος τη Δευτέρα.


Η κίνηση αυτή ακολουθεί την ανακοίνωση του Πενταγώνου, την περασμένη εβδομάδα, ότι διακόπτει το πρόγραμμα εκπαίδευσης των λεγόμενων μετριοπαθών ανταρτών και αντί αυτών θα εξοπλίσει τις ομάδες εκείνες των ανταρτών που αγωνίζονται κατά του ISIS.

«Οι δυνάμεις της Συμμαχίας, διεξήγαγαν μια επιχείρηση προμήθειας με αλεξίπτωτα την Κυριακή στη βόρεια Συρία, για τον ανεφοδιασμό των τοπικών επίγειων δυνάμεων που πολεμούν το ISIS», δήλωε ο εκπρόσωπος της Κεντρικής Διοίκησης των ΗΠΑ,  συνταγματάρχης Πάτρικ Ράιντερ, χρησιμοποιώντας χαρακτηριστικά το αρκτικόλεξο  ISIS’.

Μιλώντας υπό τον όρο της ανωνυμίας, Αμερικανός αξιωματούχος δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο ότι ρίχθηκαν με αλεξίπτωτα 50 τόνοι πυρομαχικών.

--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr
ΔΙΕΥΘΥΝΣΕΙΣ πηγών των δημοσιευμάτων, καθώς και τα πρωτότυπα κείμενα,  παραχωρούνται σε κάθε ζήτηση των υποστηρικτών-δωρητών του ΒΑΛΚΑΝΙΚΟΥ ΠΕΡΙΣΚΟΠΙΟΥ