Το ‘Ισλαμικό κράτος’ κερδίζει 50 εκατ. δολάρια το μήνα από το πετρέλαιο










Οκτώβριος 23, 2015.




Στα 50 εκατομμύρια δολάρια το μήνα υπολογίζονται τα έσοδα του ‘Ισλαμικού κράτους’ από πωλήσεις πετρελαίου από τις πετρελαιοπηγές που κατέχει στα εδάφη της Συρίας και του Ιράκ, όπως ανακοίνωσε η Υπηρεσία Πληροφοριών του Ιράκ.


Οι εκτιμήσεις αυτές συμπίπτουν με τους υπολογισμούς των Αμερικανικών ειδικών, σημειώνει το ρωσικό πρακτορείο Ίντερφαξ.

Τα έσοδα από τις πωλήσεις πετρελαίου αποτελούν μια σημαντική πηγή χρηματοδότησης για  την τρομοκρατική ομάδα, που όχι μόνο προστατεύει τις πετρελαιοπηγές, αλλά προσλαμβάνει ξένους ειδικούς και αγοράζει νέο εξοπλισμό για τη βελτίωσή τους.

Το δημοσίευμα επισημαίνει ότι Αμερικανός ανώτερος αξιωματούχος που δεν ήθελε να δημοσιοποιηθεί το όνομά του και που είναι  γνώστης αυτού του προβλήματος, σημείωσε ότι «η Ουάσιγκτον βρίσκεται σε συνομιλίες με τις κυβερνήσεις της περιοχής, και κυρίως με την Τουρκία, εκφράζοντας την ανησυχία της για την προμήθεια εξοπλισμού στις ενεργειακές υποδομές στην ελεγχόμενη από το Ισλαμικό κράτος περιοχής της Συρίας, και τη βοήθεια που προσφέρουν για την επεξεργασία και τη  μεταφορά του πετρελαίου».
Οι Τζιχαντιστές πωλούν το βαρέλι από 10  έως 35 δολάρια, ανάλογα με την ποιότητα και την επεξεργασία του.
 Ενημερωτικά δημοσιεύματα που επιβεβαιώνονται και από τους τζιχαντιστές είναι  ότι από τις 253 πετρελαιοπηγές στη Συρία, άντληση του μαύρου χρυσού γίνεται μόνο από τις 165.
 Η παραγωγή ανέρχεται σε 30 χιλιάδες βαρέλια στη Συρία και από 10 ως 20 χιλιάδες βαρέλια ανά ημέρα στο Ιράκ.
Κύριος καταναλωτής του πετρελαίου είναι οι Τούρκοι λαθρέμποροι,  οι οποίοι στη συνέχεια το μεταπωλούν.
--

               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr
ΔΙΕΥΘΥΝΣΕΙΣ πηγών των δημοσιευμάτων, καθώς και τα πρωτότυπα κείμενα,  παραχωρούνται σε κάθε ζήτηση των υποστηρικτών-δωρητών του ΒΑΛΚΑΝΙΚΟΥ ΠΕΡΙΣΚΟΠΙΟΥ