Βουλγαρία: Σημαντική η σύνδεση φυσικού αερίου με την Ελλάδα






Οκτώβριος 21, 2015.



Η Βουλγαρία έχει αυξήσει τις φιλοδοξίες της, όσον αφορά τη σύνδεση της με αγωγό φυσικού αερίου με την Ελλάδα, λόγω του ότι πρόκειται για μια σημαντική στρατηγική για τη μεταβίβαση φυσικών πόρων μελλοντικά από τα πεδία που πρόσφατα ανακαλύφθηκαν προς την περιοχή των Βαλκανίων, σημειώνει το βουλγαρικό δημοσίευμα.


Αυτό έγινε σαφές μετά τη συνάντηση του υπουργού Εξωτερικών Ντάνιελ Μίτοφ με τον Έλληνα ομόλογό του, Νίκο Κοτζιά, στο πλαίσιο της επίσημης επίσκεψής του στην Αθήνα.

Πριν από μία εβδομάδα ο υφυπουργός Οικονομικών Υποθέσεων, Τόμισλαβ Ντόντσεφ είχε δηλώσει ότι η κατασκευή της σύνδεσης είναι αργή λόγω της βελτίωσης των τεχνικών θεμάτων με την ελληνική πλευρά, μετά την επιθυμία της Βουλγαρίας να αυξηθεί η ικανότητα μεταφοράς του σωλήνα από τα 3,5 έως 5 δισεκατομμύρια κυβικά ετησίως στα 20 με 25 δις κυβικά μέτρα.

«Χρειαζόμαστε αυτές τις διασυνδέσεις. Και η Ελλάδα και η Βουλγαρία έχουν συμφέρον να λάβουν περισσότερο αέριο μέσα από αυτές τις συνδέσεις», σχολίασε ο Ντόντσεφ.

Ενώ ο υπουργός Εξωτερικών δήλωσε ότι « η σύνδεση με την Ελλάδα θα εξασφαλίσει τόσο στην Ευρώπη, αλλά και ορισμένα κράτη μέλη, να μην έχουν εξάρτηση από μια πηγή αερίου, όπως είναι η Βουλγαρία (από τη Ρωσία)» και πρόσθεσε ότι η συζήτηση που είχε με τον Έλληνα ομόλογό του ήταν πολύ παραγωγική.

--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr
ΔΙΕΥΘΥΝΣΕΙΣ πηγών των δημοσιευμάτων, καθώς και τα πρωτότυπα κείμενα,  παραχωρούνται σε κάθε ζήτηση των υποστηρικτών-δωρητών του ΒΑΛΚΑΝΙΚΟΥ ΠΕΡΙΣΚΟΠΙΟΥ