ΟΗΕ: ‘Καταστροφικά αναποφάσιστη’ η ΕΕ για τους πρόσφυγες







Οκτώβριος 21, 2015.



Οι εκπρόσωποι του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών (ΟΗΕ) στη Σερβία και στα Σκόπια,  Ιρένα Βογιάτσκοβα-Σολοράνο και Λούνζα Βίντον, εξέφρασαν τη λύπη τους για την «καταστροφική αναποφασιστικότητα» της Ευρωπαϊκής Ένωσης, όσον αφορά την κρίση των μεταναστών.


Δήλωσαν, μάλιστα, ότι ο ΟΗΕ έχει καταφέρει να λύσει πολλές, και πολύ πιο δύσκολες, καταστάσεις στις αναπτυσσόμενες χώρες.

Η Ευρωπαϊκή Ένωση, αντιμετωπίζει τη δυσκολότερη κρίση διακινουμένων από τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο και είναι διχασμένη  όσον αφορά το ζήτημα του τρόπου της αντιμετώπισης  της εισροής των προσφύγων, που επιδιώκουν να φθάσουν στην Ευρώπη και στις βόρειες χώρες, διασχίζοντας την Ελλάδα και τις Βαλκανικές χώρες.

Και οι δύο εκπρόσωποι των Ηνωμένων Εθνών, έχουν δεσμευθεί για το άνοιγμα κέντρων  εγγραφής των μεταναστών στη Βουλγαρία και στην Ελλάδα, ‘όπου οι  πρόσφυγες θα καταγραφούν, θα ταξινομηθούν και θα έχουν τη δυνατότητα να ξεκουραστούν», όπως σημειώνει το δημοσίευμα.
--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr
ΔΙΕΥΘΥΝΣΕΙΣ πηγών των δημοσιευμάτων, καθώς και τα πρωτότυπα κείμενα,  παραχωρούνται σε κάθε ζήτηση των υποστηρικτών-δωρητών του ΒΑΛΚΑΝΙΚΟΥ ΠΕΡΙΣΚΟΠΙΟΥ