Η Τουρκία απαιτεί να χαρακτηρισθεί ‘τρομοκρατική οργάνωση’ το κόμμα των Κούρδων στη Συρία






Οκτώβριος 22, 2015.

Το  Τουρκικό Συμβούλιο Εθνικής Ασφάλειας (MGK) υπογράμμισε την αποφασιστικότητα της χώρας για την καταπολέμηση των τρομοκρατικών οργανώσεων, μετά τις βομβιστικές επιθέσεις στην Άγκυρα και κάλεσε τη διεθνή κοινότητα να χαρακτηρίσει το κουρδικό κόμμα της Συρίας  της ‘Δημοκρατικής Ένωσης’ –PYD, ως τρομοκρατική οργάνωση.


Η επίσημη απόφαση της τουρκικής κυβέρνησης, ανακοινώθηκε αργά την Τετάρτη από τον πρόεδρο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, που προήδρευσε της συνεδρίασης του Συμβουλίου στο προεδρικό μέγαρο στην Άγκυρα.

Το Συμβούλιο υπογράμμισε «την αποφασιστικότητα της Τουρκίας στην καταπολέμηση των τρομοκρατικών οργανώσεων και των επεκτάσεών τους».

Το Συμβούλιο τόνισε ακόμη, ότι τα παρακλάδια του εκτός νόμου Κουρδικού Εργατικού Κόμματος (ΡΚΚ) στη Συρία (το κόμμα PYD) πρέπει να χαρακτηρισθούν διεθνώς  ως τρομοκρατικές οργανώσεις, προσθέτοντας ότι ο αγώνας ενάντια στο Ισλαμικό κράτος θα συνεχισθεί με αποφασιστικότητα.

Το τούρκικο δημοσίευμα της ‘Μπουγκούν’ σημειώνει ότι «συνήθως ούτε η κυβέρνηση, ούτε οι κρατικές υπηρεσίες ή οι τουρκικές ένοπλες δυνάμεις, που αναφέρονται άμεσα στο PKK, δεν αναφέρουν ποτέ αυτό το όνομα ή Κουρδικό Εργατικό Κόμμα, στις δηλώσεις τους, και αναφέρονται σε αυτό με τις λέξεις «αυτονομιστική τρομοκρατική οργάνωση» και τα μέλη του ως «τρομοκράτες».

--

               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr
ΔΙΕΥΘΥΝΣΕΙΣ πηγών των δημοσιευμάτων, καθώς και τα πρωτότυπα κείμενα,  παραχωρούνται σε κάθε ζήτηση των υποστηρικτών-δωρητών του ΒΑΛΚΑΝΙΚΟΥ ΠΕΡΙΣΚΟΠΙΟΥ