Τουρκία: Τρίτη πυρηνική μονάδα θα κατασκευασθεί στα τουρκο-βουλγαρικά σύνορα









Οκτώβριος 14, 2015.


Η Τουρκία θα κατασκευάσει το τρίτο πυρηνικό εργοστάσιο, κοντά στα σύνορα με τη Βουλγαρία, όπως επισημαίνει το βουλγαρικό δημοσίευμα.


Ο Τούρκος υπουργός ενέργειας, Αλί Ριζά Αλαμπορούν διευκρίνισε ότι το εργοστάσιο θα βρίσκεται 10 χιλιόμετρα νότια των βουλγαρικών συνόρων. 

Ο πρώτος αντιδραστήρας προγραμματίζεται να κατασκευασθεί από τη ρωσική εταιρεία «Rossatom» στο Ακούγιου, ενώ το δεύτερο από Ιάπωνες επενδυτές στην περιοχή της Σινώπης.

Εκεί που προγραμματίζεται στην ευρωπαϊκή Τουρκία πρόκειται για μια τοποθεσία (περιοχή İğneada ), γνωστή για το γραφικό τοπίο της και τις παραλίες, σημειώνει το δημοσίευμα.

Είναι πιθανόν, σύμφωνα με την τουρκική εφημερίδα ‘Σαμπάχ’ να προκληθούν διαμαρτυρίες από περιβαλλοντικές και πολιτικές οργανώσεις. Η περιοχή βρίσκεται περίπου 100 χιλιόμετρα από τις δυτικές συνοικίες της Κωνσταντινούπολης.
--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr
ΔΙΕΥΘΥΝΣΕΙΣ πηγών των δημοσιευμάτων, καθώς και τα πρωτότυπα κείμενα,  παραχωρούνται σε κάθε ζήτηση των υποστηρικτών-δωρητών του ΒΑΛΚΑΝΙΚΟΥ ΠΕΡΙΣΚΟΠΙΟΥ