Πολιτικός επιστήμονας: «Απροσδόκητο και ενδιαφέρον βήμα της Ρωσίας στη Συρία»










Οκτώβριος 8, 2015.

Οι δυτικές χώρες δεν είχαν συνειδητοποιήσει ότι μιλώντας για επιθέσεις εναντίον τρομοκρατών στη Συρία, η Ρωσία είχε κατά νου όλους τους αντιπάλους του προέδρου Μπασάρ αλ Άσαντ, δήλωσε ο διευθυντής του Κέντρου Ανάλυσης «Παγκόσμια και Περιφερειακή Συνεργασία», Στεπάν Γκριγκοριάν, όπως σημειώνει το Black Sea News, επικαλούμενο το Sputnik.


Από τις 30 Σεπτεμβρίου η Ρωσία κατόπιν αιτήματος του προέδρου της Συρίας, Μπασάρ αλ Άσαντ, ξεκίνησε αεροπορικές επιδρομές κατά του ‘ισλαμικού κράτους’ στη Συρία, χρησιμοποιώντας βομβαρδιστικά Su-25, Su-24 m και Su-34.

«Μεταξύ της Ρωσίας και της Δύσης, υπάρχει ένα πρόβλημα νοοτροπίας. Όταν η Ρωσία άρχισε αεροπορικές επιδρομές στις θέσεις των τρομοκρατών στη Συρία, στο μετασοβιετικό χώρο είχαν καταλάβει ότι θα γινόταν βομβαρδισμός σε όλους τους αντιπάλους του νόμιμου προέδρου της χώρας, Μπασάρ αλ Άσαντ, συμπεριλαμβανομένης της ένοπλης αντιπολίτευσης.

Ούτε στην Ευρώπη, ούτε στην Αμερική το καταλάβανε», είπε ο Γκριγκοριάν σε συνέντευξη Τύπου.

Σύμφωνα με τον ίδιο, την κατάσταση πολύ γρήγορα κατάλαβε η Τουρκία και η Σαουδική Αραβία, αλλά όχι η Δύση.

Ο πολιτικός επιστήμονας σημείωσε ότι η κίνηση της Ρωσίας ήταν «απροσδόκητη και πολύ ενδιαφέρουσα» και διετύπωσε την άποψη ότι θα επιδεινωθούν οι σχέσεις της Ρωσίας με τη Δύση καθώς και με ορισμένες αραβικές χώρες (που υποστηρίζουν την ανατροπή του Άσαντ).

Σύμφωνα με το ρωσικό υπουργείο Άμυνας, η ρωσική αεροπορία έχει πλήξει υλικοτεχνικές εγκαταστάσεις παραστρατιωτικών ομάδων και προξένησε ζημιές σε υποδομές στρατοπέδων για κατάρτιση βομβιστών αυτοκτονίας.

Οι στόχοι επιλέγονται με βάση τις μυστικές υπηρεσίες της Ρωσίας και της Συρίας, καθώς και στα ρωσικά δορυφορικά στοιχεία.

Το ρωσικό υπουργείο Άμυνας επισημαίνει ότι τα ρωσικά αεροσκάφη έχουν τη δυνατότητα να δράσουν σε όλη τη Συρία και με «απόλυτη ακρίβεια».

--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr
ΔΙΕΥΘΥΝΣΕΙΣ πηγών των δημοσιευμάτων, καθώς και τα πρωτότυπα κείμενα,  παραχωρούνται σε κάθε ζήτηση των υποστηρικτών-δωρητών του ΒΑΛΚΑΝΙΚΟΥ ΠΕΡΙΣΚΟΠΙΟΥ