Ο Σέρβος πρωθυπουργός ζητά στρατιωτικό εξοπλισμό από τη Ρωσία



"Προτεραιότητα έχει η ασφάλεια της Σερβίας", τόνισε ο Σέρβος πρωθυπουργός κατά τη συνάντηση με τον Πούτιν, στη Μόσχα

Οκτώβριος 29, 2015.

Βελιγράδι.

Ο πρωθυπουργός της Σερβίας, Αλεξάνταρ Βούτσιτς κατά τη σημερινή συνάντησή του με τον Ρώσο πρόεδρο Βλαντίμιρ Πούτιν, στη Μόσχα, θα ζητήσει βαρύ στρατιωτικό εξοπλισμό για τη χώρα του, όπως σημειώνει η σερβική «Εσπερινές Ειδήσεις» [Вечерње новости].


Το δημοσίευμα αναφέρει ότι ο Βούτσιτς επιθυμεί η Σερβία να εξοπλισθεί με το πυραυλικό σύστημα ‘Buk’ και με ρουκέτες τύπου «Κρασνοπόλ».

Ο στρατιωτικός εξοπλισμός που επιθυμεί η Σερβία από τη Ρωσία θα χρησιμεύσει για την προστασία της χώρας.

Ο Σέρβος πρωθυπουργός  αναμένεται, ακόμη, να ζητήσει στρατιωτικά ελικόπτερα και ραντάρ.

Ο ίδιος τόνισε  ότι η Σερβία δεν θα εγκαταλείψει την ευρωπαϊκή πορεία, αλλά δεν θα χαλάσει  για αυτήν τις σχέσεις της με τη Ρωσία.


Μετά τη συνάντηση, ο Βούτσιτς αναφερόμενος στη στάση της Πρίστινα δήλωσε  ότι το Βελιγράδι περιμένει αντίδραση από τις Βρυξέλλες για την ανακοίνωση από την Πρίστινα να αναστείλει τη συμφωνία για το σχηματισμό των σερβικών δήμων στο Κοσσυφοπέδιο, μέχρι νεωτέρας. Πρόσθεσε ότι η απόφαση αυτή γεννά πολλά ερωτήματα που είναι θεμελιώδη για τη Δημοκρατία της Σερβίας.
 
--

               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr
ΔΙΕΥΘΥΝΣΕΙΣ πηγών των δημοσιευμάτων, καθώς και τα πρωτότυπα κείμενα,  παραχωρούνται σε κάθε ζήτηση των υποστηρικτών-δωρητών του ΒΑΛΚΑΝΙΚΟΥ ΠΕΡΙΣΚΟΠΙΟΥ