Ερντογάν: Με τη Ρωσία έχουμε διαφωνίες με τη Συρία, δεν υπάρχει σύγκρουση




Οκτώβριος 29, 2015.

Η Τουρκία και η Ρωσία έχουν διαφορές όσον αφορά τη συριακή κρίση, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι οι δύο χώρες έχουν σύγκρουση.


Αυτό ανακοινώθηκε από τον Τούρκο πρόεδρο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν όπως αναφέρει το τηλεοπτικό «Κανάλ 24».

«Έχουμε υπογράψει τη συμφωνία για την  οικονομική και τη στρατηγική συνεργασία, μεταξύ μας μπορεί να υπάρχουν κάποιες διαφωνίες, αλλά αυτά δεν πρέπει να γίνονται αντιληπτά ως μια σύγκρουση. Αυτό είναι μεγάλο λάθος», τόνισε και πρόσθεσε: 

« Για παράδειγμα, όλοι έχουν θεσπίσει εμπάργκο για τη Ρωσία, αλλά εμείς δεν το κάνουμε αυτό στις διμερείς μας σχέσεις», δήλωσε ο πρόεδρος της Τουρκίας και τόνισε ότι η Τουρκία δεν μπορεί να επιτρέψει στη Ρωσία να χρησιμοποιήσει τον εναέριο χώρο της και η ρωσική πλευρά ‘πρέπει να συμμορφώνεται σε αυτό’.

Ο Ερντογάν είπε ότι η Τουρκία εξετάζει τις επιλογές για την εδραίωση της ειρήνης στη Συρία.

«Σχέδιο που θα συμπεριλαμβάνει τον Μπασάρ Άσαντ δεν θα λειτουργήσει. Θα πρέπει να υπάρξει μία μεταβατική κυβέρνηση», τόνισε ο Ερντογάν.

Ο ίδιος επεσήμανε ότι στη Βιέννη θα συζητηθεί η κρίση στη Συρία, αλλά «κάποιες προσεγγίσεις του Ιράν προκαλούν αντιδράσεις έντονες στην Τουρκία».

Στη συνέντευξή του, ανήγγειλε ότι κατά τη διάσκεψη των G20 το Νοέμβριο θα υποβάλλει στην ημερήσια διάταξη το θέμα της διεθνούς τρομοκρατίας, όπως το βλέπει η Τουρκία.

--

               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr
ΔΙΕΥΘΥΝΣΕΙΣ πηγών των δημοσιευμάτων, καθώς και τα πρωτότυπα κείμενα,  παραχωρούνται σε κάθε ζήτηση των υποστηρικτών-δωρητών του ΒΑΛΚΑΝΙΚΟΥ ΠΕΡΙΣΚΟΠΙΟΥ