Συρία: Ο στρατός της Συρίας κατέλαβε προπύργιο των ανταρτών




Οκτώβριος 10, 2015.

Οι ένοπλες δυνάμεις της Συρίας κατέλαβαν το Σάββατο ένα οικισμό- προπύργιο των ανταρτών- στην κεντρική επαρχία της Χάμα, έπειτα από χερσαία επιχείρηση που υποστηρίχθηκε από τη ρωσική πολεμική αεροπορία.


Ο οικισμός Άτσαν αποτελούσε προπύργιο ισλαμικών ομάδων  και του παραρτήματος της Αλ Κάιντα στη Συρία, Τζαμπχάτ αλ Νούσρα, όπως ανακοίνωσε η κρατική τηλεόραση  και το –βρετανικών συμφερόντων-  συριακό παρατηρητήριο για τα ανθρώπινα δικαιώματα.

Επιπρόσθετα, σύμφωνα με τη ‘Σταρ’ του Λιβάνου, το υπουργείο Άμυνας της Ρωσίας, ανακοίνωσε το Σάββατο ότι οι δυνάμεις του χτύπησαν 55 στόχους του ‘ισλαμικού κράτους’ τις τελευταίες 24 ώρες.

Το Παρατηρητήριο κατέγραψε, επίσης, έντονες μάχες μεταξύ κυβερνητικών δυνάμεων και των ανταρτών στη βόρεια επαρχία Λαττάκεια το Σάββατο.

Ρωσικά πολεμικά αεροσκάφη χτύπησαν στόχους τόσο στην επαρχία Λαττάκεια, όσο και στην Ιντλίμπ όπου κατέστρεψαν μια βάση που ανήκε σε ομάδα ανταρτών που είχε λάβει όπλα από τους Αμερικανούς, όπως σημειώνεται.
--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr
ΔΙΕΥΘΥΝΣΕΙΣ πηγών των δημοσιευμάτων, καθώς και τα πρωτότυπα κείμενα,  παραχωρούνται σε κάθε ζήτηση των υποστηρικτών-δωρητών του ΒΑΛΚΑΝΙΚΟΥ ΠΕΡΙΣΚΟΠΙΟΥ