Συρία: Επιθέσεις του στρατού και ρωσικών αεροσκαφών βόρεια της Χομς









Οκτώβριος 15, 2015.



Στρατεύματα της Συρίας, υποστηριζόμενα από ρωσικά μαχητικά αεροσκάφη επιτέθηκαν σε περιοχές βόρεια της πόλης Χομς, την Πέμπτη το πρωί, στοχεύοντας το στρατηγικό θύλακα της ένοπλης αντιπολίτευσης που στοχεύει στην ανατροπή του προέδρου Μπασάρ αλ Άσαντ, σημειώνει η λιβανική 'Σταρ'.


Η επίθεση ξεκίνησε πριν από την αυγή με συνδυασμό χερσαίων και εναέριων (ρωσικών) δυνάμεων κατά μιας περιοχής που θεωρείται ζωτικής σημασίας για την επιβίωση του Άσαντ, που εκτός από τους Τζιχαντιστές έχει καταληφθεί και από ομάδες της αλ Κάιντα.

Η κρατική τηλεόραση της Συρίας, αναφερόμενη σε στρατιωτική πηγή, ανέφερε ότι ο στρατός άρχισε μεγάλη επιχείρηση μετά από βαριές αεροπορικές επιδρομές και βολές του πυροβολικού,  την Πέμπτη, λίγο πριν ξημερώσει.

Το δημοσίευμα επισημαίνει ότι ο στρατός της Συρίας υποστηρίζεται από ξένους συμμάχους, κυρίως Ιρανούς και έχει αρχίσει αρκετές επιθέσεις προκειμένου να ανακαταλάβουν εδάφη  που είχαν καταληφθεί από τους τρομοκράτες.

Τις τελευταίες ημέρες ο στρατός έχει προβεί σε επιχειρήσεις ανακατάληψης εδαφών σε Χάμα, Ιντλίμπ και Λαττάκεια.

Υπάρχει μια ετοιμασία, όπως σημειώνεται για μεγάλη χερσαία επιχείρηση γύρω από την πόλη Χαλέπι, κοντά στα τουρκικά σύνορα, προκειμένου να ανακαταληφθούν κωμοπόλεις και χωριά στην περιοχή.

--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr
ΔΙΕΥΘΥΝΣΕΙΣ πηγών των δημοσιευμάτων, καθώς και τα πρωτότυπα κείμενα,  παραχωρούνται σε κάθε ζήτηση των υποστηρικτών-δωρητών του ΒΑΛΚΑΝΙΚΟΥ ΠΕΡΙΣΚΟΠΙΟΥ