Η αεροπορική τραγωδία στο Σινά: Το ρωσικό αεροπλάνο είχε ζητήσει αναγκαστική προσγείωση




Οκτώβριος 31, 2015.

Μόσχα.

Ο πιλότος του ρωσικού επιβατικού αεροσκάφους της εταιρείας ‘Κογκαλίμαβια’ πριν από την πτώση και την καταστροφή του, είχε ζητήσει αναγκαστική προσγείωση στο αεροδρόμιο Ελ Αρις του βορείου Σινά, εξαιτίας τεχνικού προβλήματος, σύμφωνα με τις αεροναυτικές αρχές της Αιγύπτου, όπως σημειώνει το ρωσικό πρακτορείο Ίντερφαξ.


Ο εκπρόσωπος της αιγυπτιακής επιτροπής για τη διερεύνηση αεροπορικών ατυχημάτων, Αϊμάν αλ Μουγκαντέμα, είπε ότι ο πιλότος ειδοποίησε τους ελεγκτές εδάφους ότι το αεροπλάνο είχε ‘τεχνικό πρόβλημα’ και έπρεπε να προσγειωθεί όσο το δυνατόν συντομότερα.

Σύμφωνα με τις παρατηρήσεις του ραντάρ, το αεροπλάνο έχανε ύψος με ταχύτητα δύο χιλιομέτρων ανά λεπτό, πριν πέσει στο έδαφος.

Το αεροπλάνο A-321 της εταιρείας «Κογκαλίμαβια» που πετούσε από το Σαρμ ελ Σεΐχ στην Αγία Πετρούπολη συνετρίβη στην χερσόνησο του Σινά το Σάββατο. Στο αεροσκάφος επέβαιναν 224 επιβάτες- όλοι πολίτες της Ρωσίας.

Σύμφωνα με εκπρόσωπο των αιγυπτιακών αρχών δεν υπάρχει κανείς επιζών.
--

               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr
ΔΙΕΥΘΥΝΣΕΙΣ πηγών των δημοσιευμάτων, καθώς και τα πρωτότυπα κείμενα,  παραχωρούνται σε κάθε ζήτηση των υποστηρικτών-δωρητών του ΒΑΛΚΑΝΙΚΟΥ ΠΕΡΙΣΚΟΠΙΟΥ