Συγκρούσεις αστυνομίας και τζιχαντιστών στην Νοτιοανατολική Τουρκία



Το τουρκικό πρακτορείο 'Ντογάν' αναφέρει για δύο αστυνομικούς και επτά τρομοκράτες νεκρούς κατά τη σύγκρουση

Οκτώβριος 26, 2015.

Ντιγιαρμπακίρ.

Συγκρούσεις ξέσπασαν μεταξύ της τουρκικής αστυνομίας και τζιχαντιστών της ισλαμικής ομάδας του ‘Ισλαμικού Κράτους’, στην πόλη Ντιγιαρμπακίρ, στην νοτιοανατολική Τουρκία.


Συγκεκριμένα, κατά  τη διάρκεια έρευνας ενός σπιτιού από την τουρκική αστυνομία, οι τζιχαντιστές πυροδότησαν εκρηκτικό υλικό. Από την έκρηξη σκοτώθηκαν δύο Τούρκοι αστυνομικοί και τραυματίστηκαν άλλοι τέσσερις.

Μετά το περιστατικό, η τουρκική αστυνομία έστειλε επιπλέον προσωπικό των ειδικών δυνάμεων και κατάφερε να συλλάβει τρεις τρομοκράτες, ενώ άλλοι επτά σκοτώθηκαν κατά τη διάρκεια της ανταλλαγής πυροβολισμών.

Όπως σημειώνεται,  το ‘ισλαμικό κράτος’ είναι ο κύριος ύποπτος στην τρομοκρατική επίθεση στην Άγκυρα στις 10 Οκτωβρίου, στην οποία σκοτώθηκαν περισσότεροι από 100 άτομα και τραυματίστηκαν εκατοντάδες, σύμφωνα με το πρακτορείο Doğan.
--

               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr
ΔΙΕΥΘΥΝΣΕΙΣ πηγών των δημοσιευμάτων, καθώς και τα πρωτότυπα κείμενα,  παραχωρούνται σε κάθε ζήτηση των υποστηρικτών-δωρητών του ΒΑΛΚΑΝΙΚΟΥ ΠΕΡΙΣΚΟΠΙΟΥ