Η Ρωσία θα δημιουργήσει μεγάλη στρατιωτική βάση- τριών δυνάμεων- στη Συρία








Οκτώβριος 17, 2015.


Η Μόσχα αποφάσισε να δημιουργήσει μια μεγάλη στρατιωτική βάση στη Συρία που θα περιλαμβάνει αεροπορικές, ναυτικές και χερσαίες δυνάμεις καθώς  θα έχει τη δυνατότητα καλύτερης αξιοποίησης του στόλου της Μεσογείου, όπως σημειώνει η ‘αλ Χαντάθ’.


Για το ίδιο θέμα αναφέρεται και το ιρανικό πρακτορείο Fars που σημειώνει ότι ο πρέσβης της Συρίας  στη Μόσχα, Ριάντ Χαντάντ, χαιρέτισε την απόφαση της Μόσχας να συστήσει μια ενιαία βάση στο έδαφος της Συρίας.

«Καλωσορίζουμε κάθε ρωσική επιθυμία δημιουργίας στρατιωτικής βάσης στη Συρία. Κανείς δεν είναι αντίθετος σε τέτοιου είδους συμφωνίες μεταξύ των πλευρών,  της Ρωσίας και της Συρίας. Οι μόνοι που αντιτίθενται είναι οι τρομοκρατικές ομάδες που βρίσκονται στο έδαφος της Συρίας», δήλωσε ο Χαντάντ σε συνέντευξή του στο Ίντερφαξ.

Σημειώνεται ότι η απόφαση ανακοινώθηκε από τον υπαρχηγό των ρωσικών ενόπλων δυνάμεων, στρατηγού Αντρέι Καρταπόλοφ που τόνισε  ότι η Ρωσία θα ανοίξει μια κοινή βάση των τριών ενόπλων δυνάμεων με στόχο την καταπολέμηση του ‘ισλαμικού κράτους’.

Ο ίδιος δήλωσε ότι η ακριβής ημερομηνία για τη δημιουργία της βάσης  δεν έγινε ακόμη γνωστή. 

Η αραβόφωνη ‘αλ Χαντάθ’ σημειώνει, ωστόσο,  ότι η ρωσική στρατιωτική βάση θα δημιουργηθεί στη Λαττάκεια και ότι για την πρόθεση αυτή της Μόσχας  δεν έκρυψαν τη δυσαρέσκεια τους, η  Τουρκία, το Ισραήλ και οι ΗΠΑ.
-
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr
ΔΙΕΥΘΥΝΣΕΙΣ πηγών των δημοσιευμάτων, καθώς και τα πρωτότυπα κείμενα,  παραχωρούνται σε κάθε ζήτηση των υποστηρικτών-δωρητών του ΒΑΛΚΑΝΙΚΟΥ ΠΕΡΙΣΚΟΠΙΟΥ