Κύπρος: Κατάφωρη παραβίαση διεθνούς δικαίου η μεταφορά νερού από Τουρκία





Οκτώβριος 18, 2015


Λευκωσία.




Η ενέργεια μεταφοράς νερού από την Τουρκία στις κατεχόμενες περιοχές συνιστά κατάφωρη παραβίαση του διεθνούς δικαίου και συνέχιση της έκνομης συμπεριφοράς της εις βάρος της ανεξαρτησίας, κυριαρχίας και εδαφικής ακεραιότητας της Κυπριακής Δημοκρατίας, δήλωσε ο Προεδρεύων της Δημοκρατίας, Προέδρου της Βουλής Γιαννάκης Ομήρου.

Η επιδρομική αυτή ενέργεια, είπε, αποτελεί ακόμα μια απόπειρα ενσωμάτωσης των κατεχόμενων εδαφών στην Τουρκία και ευθεία υπονόμευση των συνεχιζόμενων διαπραγματεύσεων για λύση του Κυπριακού.

Περαιτέρω, η παράνομη παρουσία του Τούρκου Προέδρου και του Τούρκου Πρωθυπουργού στην κατεχόμενη Κύπρο, για την έναρξη λειτουργίας της παράνομης μεταφοράς νερού από την Τουρκία, σημείωσε, αποτελεί πρόκληση προς τη διεθνή νομιμότητα.

“Καταγγέλλουμε με τον πιο έντονο τρόπο προς την ευρωπαϊκή και διεθνή κοινότητα τις επιδρομικές και επεκτατικές αυτές συμπεριφορές της Τουρκίας και καλούμε τον ΟΗΕ, την Ευρωπαϊκή Ένωση και τα κράτη – μέλη να αποδοκιμάσουν τις ενέργειες αυτές και να απαιτήσουν τη συμμόρφωση της κατοχικής δύναμης προς τη διεθνή και ευρωπαϊκή έννομη τάξη”, κατέληξε.


--

               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr
ΔΙΕΥΘΥΝΣΕΙΣ πηγών των δημοσιευμάτων, καθώς και τα πρωτότυπα κείμενα,  παραχωρούνται σε κάθε ζήτηση των υποστηρικτών-δωρητών του ΒΑΛΚΑΝΙΚΟΥ ΠΕΡΙΣΚΟΠΙΟΥ