Λαβρόφ: Η Μόσχα έχει ζήτημα σε ποιους στέλνουν οι Αμερικανοί όπλα στη Συρία








Οκτώβριος 13, 2015.




Το νέο πρόγραμμα – μετά την κατάρρευση του προγράμματος εκπαίδευσης των λεγόμενων ήπιων Ισλαμιστών- από τις Ηνωμένες Πολιτείες, οι οποίες έριξαν με αλεξίπτωτα  πυρομαχικά και οπλισμό στη  Συρία, εγείρει ερωτήματα.



 Αυτή ήταν η δήλωση  που ανακοινώθηκε σήμερα από τον Υπουργό Εξωτερικών της Ρωσικής Ομοσπονδίας, Σεργκέι Λαβρόφ, στο πλαίσιο της συνέντευξης τύπου για τα αποτελέσματα της συνάντησης με τον ομόλογό του στη Ρουάντα.

Ο Ρώσος υπουργός πρόσθεσε ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες εξακολουθούν να αποφεύγουν μια κοινή συνισταμένη για την προσπάθεια της καταπολέμησης των τρομοκρατών και επιμένουν στην ενίσχυση  αντικυβερνητικών ομάδων.

Το Πεντάγωνο επιβεβαίωσε  την παράδοση όπλων και πυρομαχικών σε ομάδες της συριακής αντιπολίτευσης.

Ο εκπρόσωπος των ενόπλων δυνάμεων των ΗΠΑ, συνταγματάρχης Πατρίκ Ράιντερ, δήλωσε ότι στρατιωτικό μεταγωγικό αεροσκάφος έριξε με αλεξίπτωτα την πρώτη αποστολή  πυρομαχικών σε ομάδες της αντιπολίτευσης για την καταπολέμηση του ISIS.

--

               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr
ΔΙΕΥΘΥΝΣΕΙΣ πηγών των δημοσιευμάτων, καθώς και τα πρωτότυπα κείμενα,  παραχωρούνται σε κάθε ζήτηση των υποστηρικτών-δωρητών του ΒΑΛΚΑΝΙΚΟΥ ΠΕΡΙΣΚΟΠΙΟΥ