Σερβία-Νίκολιτς: Εάν αναγνωρίσουμε το Κοσσυφοπέδιο, θα ξεσπάσει εμφύλιος πόλεμος







Οκτώβριος 16, 2015.



Εάν η Σερβία αναγνωρίσει την ανεξαρτησία του Κοσσυφοπεδίου, τότε πιστεύω ότι θα ξεσπάσει εμφύλιος πόλεμος στη χώρα, δήλωσε ο πρόεδρος της Σερβίας, Τόμισλαβ Νίκολιτς.


«Ίσως κάποια μέρα στη Σερβία εμφανισθεί πολιτικός,  που θα είναι υπέρ της ανεξαρτησίας του Κοσσυφοπεδίου και θα μπορούσε  να κερδίσει τις εκλογές, αλλά σήμερα είναι αδύνατο», δήλωσε ο Νίκολιτς στα ΜΜΕ στο Βελιγράδι, αναφερόμενος σε πιέσεις προς τη Σερβία για αναγνώριση του Κοσόβου, όπως σημειώνει η ‘Σέκουλι’.

«Η Σερβία επιθυμεί να ενταχθεί στην Ευρωπαϊκή Ένωση, αλλά δεν θα αναγνωρίσει ποτέ την ανεξαρτησία του Κοσσυφοπεδίου», πρόσθεσε επικρίνοντας το σχέδιο των Βρυξελλών για το κεφάλαιο 35 (που αναφέρεται στο Κόσοβο).

«Θέλω να είμαι ξεκάθαρος: Αντιμετωπίζουμε κάτι που μοιάζει με τελεσίγραφο προς τη Σερβία από την Αυστρο-Ουγγρική Αυτοκρατορία κατά το ξέσπασμα του Α΄ Παγκόσμιου Πολέμου», σχολίασε ο Νίκολιτς.

«Οι τελευταίες προτάσεις από τις Βρυξέλλες είναι απαράδεκτες για τη Σερβία,  το να κινηθούμε προς την κατεύθυνση της ευρωπαϊκής ολοκλήρωσης με αυτές τις συνθήκες είναι αδύνατο. Εάν η τιμή για αυτό είναι η αναγνώριση της ανεξαρτησίας του Κοσσυφοπεδίου, τότε τάσσομαι κατά της ένταξης στην ΕΕ. Δεν προβλέπεται από το σύνταγμά μας, καθ’ οιονδήποτε τρόπο η ανεξαρτησία του Κοσσυφοπεδίου», ανέφερε.

--

               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr
ΔΙΕΥΘΥΝΣΕΙΣ πηγών των δημοσιευμάτων, καθώς και τα πρωτότυπα κείμενα,  παραχωρούνται σε κάθε ζήτηση των υποστηρικτών-δωρητών του ΒΑΛΚΑΝΙΚΟΥ ΠΕΡΙΣΚΟΠΙΟΥ