Κατεχόμενη Κύπρος: Πορεία και συνθήματα Τουρκοκυπρίων κατά του Ερντογάν








Οκτώβριος 17, 2015.

Πολιτικά κόμματα (YKP, BKP,KSP) συνδικαλιστικές οργανώσεις και μη κυβερνητικές οργανώσεις στα κατεχόμενα, οργάνωσαν το Σάββατο, κάτω από δρακόντεια μέτρα ασφάλειας, διαδήλωση που κατέληξε έξω από την τουρκική πρεσβεία στα κατεχόμενα.


Η εκδήλωση ήταν στραμμένη κατά της παρουσίας του Τούρκου Πρωθυπουργού Ταγίπ Ερντογάν στα κατεχόμενα με αφορμή την παράνομη σύνδεση με αγωγό Τουρκίας-ψευδοκράτους για μεταφορά νερού.

«ΔΕΝ ΞΕΧΝΟΥΜΕ»

Οι διαδηλωτές κρατούσαν μπαλόνια που συμβόλιζαν τους νεκρούς της πρόσφατης τρομοκρατικής επίθεσης στην Αγκυρα και πανό στα οποία αναγράφονταν συνθήματα όπως «το νερό που έφερες δεν μπορεί να καθαρίσει το αίμα των ζωών που πήρες», «Πενθούμε και αντιστεκόμαστε», «Δεν ξεχνούμε τις ζωές που πήρες, δεν θέλουμε το νερό και την πρεσβεία σου». Οι διαδηλωτές τήρησαν επίσης μονόλεπτη σιγή στη μνήμη των θυμάτων.

«ΔΙΚΤΑΤΟΡΑΣ»

Ο γενικός γραμματέας της συντεχνίας ΚΤΟΣ, Σενέρ Ελγκίλ, σε δήλωση του χαρακτήρισε δικτάτορα τον Ερντογάν και τον κατηγόρησε ότι υποστηρίζει τους Τζιχαντιστές και την τρομοκρατία. Υπογράμμισε επίσης ότι το 1974 η Τουρκία δεν έφερε την ειρήνη στην Κύπρο και χαρακτήρισε τον Τούρκο Πρωθυπουργό ως το κύριο εμπόδιο για λύση του Κυπριακού.

«ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΕΥΠΡΟΣΔΕΚΤΟΣ»

Ο δε πρόεδρος της ΚΤΟΣ Σεμέν Σαϊγκούν σε γραπτή του δήλωση χαρακτήρισε τον Ερντογάν ως έναν ξένο που δεν είναι ευπρόσδεκτος στην Κύπρο.
 «Η παρουσία του εδώ αποτελεί προσβολή για τους Τουρκοκύπριους», πρόσθεσε. Αναφερόμενος στο «έργο του αιώνα» όπως η επίσημη τουρκική πλευρά χαρακτηρίζει τον αγωγό νερού που συνδέει την Τουρκία με το ψευδοκράτος, ο κ. Σαϊγκούν το αποκάλεσε ως την καταστροφή του αιώνα.
«Θα καταλήξει σε μια οικολογική καταστροφή» ανέφερε. Η εκδήλωση ολοκληρώθηκε χωρίς παρατράγουδα.



ΚΥΠΕ- Alfa news
--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr
ΔΙΕΥΘΥΝΣΕΙΣ πηγών των δημοσιευμάτων, καθώς και τα πρωτότυπα κείμενα,  παραχωρούνται σε κάθε ζήτηση των υποστηρικτών-δωρητών του ΒΑΛΚΑΝΙΚΟΥ ΠΕΡΙΣΚΟΠΙΟΥ