Τα Ηνωμένα Έθνη διένειμαν ληγμένα μπισκότα στη Συρία










Οκτώβριος 24, 2015.






Ανθρωπιστική βοήθεια που απεστάλη στις πόλεις Ζαμπαντάνι και Μαντάγια της Συρίας, από τον Οργανισμό Ηνωμένων Εθνών, χαρακτηρίστηκε ως απαράδεκτη.


Συγκεκριμένα, εστάλησαν μπισκότα και άλλα παρεμφερή προϊόντα  που είχαν λήξει από τον περασμένο μήνα.

Το τούρκικο δημοσίευμα σημειώνει ότι τα προϊόντα που δεν χαρακτηρίστηκαν ως ασφαλή για βρώση,  έγιναν αντιληπτά από τον διευθυντή του ΟΗΕ στη Συρία, Γιακούμπ ελ Χίλλο, ο οποίος σε γραπτή αναφορά του σημειώνει ότι από τα 650 χαρτοκιβώτια με μπισκότα και παξιμάδια, τα 320 ήταν ήδη ληγμένα,  η κατανάλωσή τους έληγε στις αρχές Σεπτεμβρίου του 2015.

Σύμφωνα με τον ίδιο πρόκειται για λάθος της αποστολής του ΟΗΕ, και προσπαθώντας να μετριάσει το συμβάν δήλωσε ότι αυτά τα πράγματα, λόγω του μεγάλου όγκου των αποστολών του Οργανισμού, μπορεί να συμβούν.

Τα προϊόντα παραδόθηκαν, ήδη, σε παιδιά, αλλά δεν παρουσιάστηκε ακόμη κάποιο ανεπιθύμητο περιστατικό από την κατανάλωσή τους.


--


               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr
ΔΙΕΥΘΥΝΣΕΙΣ πηγών των δημοσιευμάτων, καθώς και τα πρωτότυπα κείμενα,  παραχωρούνται σε κάθε ζήτηση των υποστηρικτών-δωρητών του ΒΑΛΚΑΝΙΚΟΥ ΠΕΡΙΣΚΟΠΙΟΥ