Η Αυστρία θα ανεγείρει φράχτη στα σύνορα της με τη Σλοβενία




Οκτώβριος 28, 2015.

Η Αυστρία θα ανεγείρει έναν φράχτη κατά μήκος των συνόρων της με την  Σλοβενία, για τον έλεγχο της ροής των μεταναστών, όπως δήλωσε την Πέμπτη,  η υπουργός Εσωτερικών της Αυστρίας, Γιοχάνα Μικλ-Λάιτνερ.


«Ο στόχος είναι ο οργανωμένος έλεγχος των εισερχομένων στη χώρα μας και όχι να κλείσουμε τα σύνορα. Τις τελευταίες εβδομάδες, οι ομάδες μεταναστών ενήργησαν με ανυπομονησία και επιθετικότητα και πρέπει να ληφθούν όλα τα προληπτικά μέτρα», είπε στην τοπική τηλεόραση.

Η υπουργός τόνισε ότι  το μέτρο είναι αναγκαίο «λόγω του κινδύνου σύγκρουσης μεταξύ των χιλιάδων μεταναστών και προσφύγων, που συνήθως περιμένουν επί ώρες μέσα στο κρύο για να διασχίσουν τα αυστριακό-σλοβενικά σύνορα.

Σύμφωνα με το Ρόιτερ, η Μικλ-Λάιτνερ δεν έδωσε λεπτομέρειες για τον φράχτη που σύμφωνα με τα τοπικά μέσα ενημέρωσης θα εκτείνεται σε αρκετά χιλιόμετρα στα σύνορα, ιδίως σε σημεία όπου καταφθάνουν χιλιάδες μετανάστες καθημερινά.

Από τις 17 Οκτωβρίου μέσω της Σλοβενίας έχουν διέλθει περίπου  90 χιλιάδες μετανάστες.

Ο υπουργός Εσωτερικών της Γερμανίας, Τόμας ντε Μεζιέρ, επέκρινε την Τετάρτη την Αυστρία για τους μετανάστες που έφθασαν στα γερμανικά σύνορα τη νύχτα χωρίς προηγούμενη ειδοποίηση.

«Η συμπεριφορά της Αυστρίας, τις τελευταίες ημέρες είναι απαράδεκτη. Βρεθήκαμε ξαφνικά με χιλιάδες μετανάστες στα γερμανικά σύνορα, χωρίς προειδοποίηση και μέσα στο σκοτάδι, χωρίς κανένα σχεδιασμό. Υπήρξαν εντατικές επαφές χθες και η Αυστρία συμφώνησε να επιστρέψει στην οργανωμένη διαδικασία και περιμένω να συμβεί αυτό αμέσως», δήλωσε ο ντε Μεζιέρ.
--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr
ΔΙΕΥΘΥΝΣΕΙΣ πηγών των δημοσιευμάτων, καθώς και τα πρωτότυπα κείμενα,  παραχωρούνται σε κάθε ζήτηση των υποστηρικτών-δωρητών του ΒΑΛΚΑΝΙΚΟΥ ΠΕΡΙΣΚΟΠΙΟΥ