Ερντογάν: Η Τουρκία σκότωσε δύο χιλιάδες «τρομοκράτες»




Οκτώβριος 30, 2015.

Ο πρόεδρος της Τουρκίας, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, δήλωσε την Παρασκευή ότι η χώρα του σκότωσε σχεδόν δύο χιλιάδες (Κούρδους) αυτονομιστές σε επιχειρήσεις κατά το πρόσφατο χρονικό διάστημα, που έγιναν μέσα και έξω από τα σύνορα του κράτους και επεσήμανε ότι οι επιθέσεις θα συνεχισθούν.


Ο Ερντογάν προέβη στις δηλώσεις αυτές μιλώντας στο κρατικό κανάλι, αναφέροντας ότι η Τουρκία έχει οργανώσει επιθέσεις και κατά του ‘ισλαμικού κράτους’ στη Συρία και κατά των Κούρδων ανταρτών εντός του τουρκικού εδάφους αλλά και στο βόρειο Ιράκ.

Οι τουρκικές αρχές έχουν εντείνει τις δραστηριότητές τους για να ανακαλύψουν τρομοκρατικές εστίες του ISIS, καθώς διαπιστώθηκε έχουν λάβει ενεργό  μέρος στη διπλή βομβιστική επίθεση αυτοκτονίας στην Άγκυρα, όπου σκοτώθηκαν πάνω από 100 άτομα, σύμφωνα με το αραβικό δημοσίευμα.
--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr
ΔΙΕΥΘΥΝΣΕΙΣ πηγών των δημοσιευμάτων, καθώς και τα πρωτότυπα κείμενα,  παραχωρούνται σε κάθε ζήτηση των υποστηρικτών-δωρητών του ΒΑΛΚΑΝΙΚΟΥ ΠΕΡΙΣΚΟΠΙΟΥ