Δακρυγόνα πάλι στο Κοινοβούλιο του Κοσσυφοπεδίου




Οκτώβριος 15, 2015.

Βουλευτής της αντιπολίτευσης στο Κοινοβούλιο του Κοσσυφοπεδίου, πέταξε σήμερα δακρυγόνα στην κοινοβουλευτική αίθουσα,  ένα περιστατικό που σημειώνεται για δεύτερη φορά μέσα σε μία εβδομάδα, σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τη συμφωνία με τη Σερβία που επιτεύχθηκε με τη διαμεσολάβηση της Ευρωπαϊκής Ένωσης.


Ο βουλευτής Νόνκα Καντά Μπουγιούπι του κόμματος της Συμμαχίας για το Μέλλον του Κοσσυφοπεδίου, πυροδότησε χειροβομβίδα δακρυγόνου αερίου, τη στιγμή που ο πρόεδρος έκανε την έναρξη της συνεδρίασης. Αμέσως όλοι οι βουλευτές εγκατέλειψαν την αίθουσα του Κοινοβουλίου.

Την περασμένη εβδομάδα, χειροβομβίδα δακρυγόνου αερίου πυροδοτήθηκε από τον επικεφαλής του κινήματος «Αυτοδιάθεση», Αλμπίν Κούρτι, ο οποίος συνελήφθη αργότερα, αλλά μετά από μια μαζική διαδήλωση της αντιπολίτευσης αφέθηκε ελεύθερος.

--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr
ΔΙΕΥΘΥΝΣΕΙΣ πηγών των δημοσιευμάτων, καθώς και τα πρωτότυπα κείμενα,  παραχωρούνται σε κάθε ζήτηση των υποστηρικτών-δωρητών του ΒΑΛΚΑΝΙΚΟΥ ΠΕΡΙΣΚΟΠΙΟΥ