Ο Λαός της Συρίας θα αποφασίσει για την τύχη του Άσαντ













Οκτώβριος 23, 2015.



Ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών, Σεργκέι Λαβρόφ, δήλωσε σήμερα στη Βιέννη ότι ο λαός της Συρίας θα αποφασίσει για την τύχη του προέδρου του, Μπασάρ αλ Άσαντ, προσθέτοντας ότι για το θέμα αυτό οι Ηνωμένες Πολιτείες και η Ρωσία δεν συμφωνούν.


«Η τύχη του προέδρου της Συρίας, θα πρέπει να αποφασισθεί από το λαό της Συρίας», είπε ο Λαβρόφ σε δημοσιογράφους στη Βιέννη και επανέλαβε ότι η Ρωσία αντιτίθεται στην «αναγκαστική» απομάκρυνση του Άσαντ από την εξουσία.

Η Ρωσία κατηγόρησε τις Ηνωμένες Πολιτείες ότι θέλουν την ανατροπή του Άσαντ από την εξουσία.

Στη Βιέννη πραγματοποιήθηκε σήμερα συνάντηση των υπουργών Εξωτερικών της Ρωσίας, των ΗΠΑ, της Σαουδικής Αραβίας και της Τουρκίας, για την κρίση στη Συρία.

Η συνάντηση των τεσσάρων υπουργών έγινε μετά την αιφνιδιαστική επίσκεψη του Άσαντ στη Μόσχα, όπου με τον Ρώσο πρόεδρο, Βλαντίμιρ Πούτιν, συζήτησαν τις στρατιωτικές επιχειρήσεις της Ρωσίας στη Συρία.

Οι ΗΠΑ και άλλες χώρες θεωρούν ότι οι ρωσικές αεροπορικές επιδρομές υποστηρίζουν τον Άσαντ και δεν στοχεύουν στις θέσεις των εξτρεμιστών του ισλαμικού κράτους, όπως διατείνεται η Ρωσία, σημειώνει η σερβική ‘beta’.

--

               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr
ΔΙΕΥΘΥΝΣΕΙΣ πηγών των δημοσιευμάτων, καθώς και τα πρωτότυπα κείμενα,  παραχωρούνται σε κάθε ζήτηση των υποστηρικτών-δωρητών του ΒΑΛΚΑΝΙΚΟΥ ΠΕΡΙΣΚΟΠΙΟΥ