Ο Σουλτς κάλεσε την ΕΕ να συνεργασθεί με τη Ρωσία κατά του ‘ισλαμικού κράτους’




Οκτώβριος 1, 2015.

Το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο θα πρέπει να βρει έναν τρόπο να συνεργασθεί με τη Ρωσία, συμπεριλαμβανομένης της Συρίας,  για τη συγκράτηση της ‘τρομοκρατικής τρέλας’ του ‘Ισλαμικού κράτους’.


Αυτό αναφέρθηκε από τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού  Κοινοβουλίου, Μάρτιν Σουλτς, όπως επισημαίνεται.

«Αναφορικά με το ρόλο της Ρωσίας, αυτό είναι κάτι το οποίο έχω συζητήσει με διάφορους συναδέλφους. Η Ρωσία είναι τώρα στη Συρία. Αυτό είναι σαφές σε όλους. Έτσι, πρέπει να συζητήσουμε με τη Ρωσία σχετικά με αυτό  και να προσπαθήσουμε να σφυρηλατήσουμε μια κοινή στρατηγική», δήλωσε ο Σουλτς σε συνέντευξη Τύπου στις Βρυξέλλες.

Ο επικεφαλής του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου τόνισε ότι θα πρέπει να διαμορφωθεί ένας διεθνής συνασπισμός που θα αντιταχθεί στην τρομοκρατική τρέλα του ‘ισλαμικού κράτους’.

«Σε αυτόν τον συνασπισμό, σίγουρα θα χρειασθούν το Ιράν και η Ρωσία», είπε ο Σουλτς προσθέτοντας ότι το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο θα προσπαθήσει να βοηθήσει.
--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr
ΔΙΕΥΘΥΝΣΕΙΣ πηγών των δημοσιευμάτων, καθώς και τα πρωτότυπα κείμενα,  παραχωρούνται σε κάθε ζήτηση των υποστηρικτών-δωρητών του ΒΑΛΚΑΝΙΚΟΥ ΠΕΡΙΣΚΟΠΙΟΥ