Βουλγαρία: Παραίτηση του αρχηγού της πολεμικής αεροπορίας







Οκτώβριος 1, 2015.



Ο επικεφαλής της βουλγαρικής πολεμικής αεροπορίας, Ρούμεν Ράντεφ,  υπέβαλε την παραίτησή του επικαλούμενος την κακή κατάσταση αυτού του στρατιωτικού τομέα στη χώρα.


Ο ίδιος επεσήμανε ότι  για τους  λόγους της παραίτησής του υπάρχουν δύο ζητήματα «η εξαιρετικά ανησυχητική κατάσταση της βουλγαρικής πολεμικής αεροπορίας και η έλλειψη ενός σαφούς  και σταθερού προγράμματος για την ανάπτυξη της,  καθώς  καθυστερούν οι αλλαγές που βρίσκονται σε εκκρεμότητα για τις ένοπλες δυνάμεις, όσον αφορά  την ασφάλεια του εναέριου χώρου».

Νωρίτερα η κυβέρνηση ανέφερε ότι μετά την παραίτηση του Ράντεφ, έγινε συνάντηση με τον πρωθυπουργό Μπόικο Μπορίσοφ, που τον έπεισε να αποσύρει την παραίτησή του, αφού υποσχέθηκε ότι θα διατεθούν χρήματα για τη σταθεροποίηση της βουλγαρικής πολεμικής αεροπορίας.

Ο επικεφαλής της βουλγαρικής πολεμικής αεροπορίας αναφερόμενος στην παραίτησή του, τόνισε «η παραίτησή μου δεν είχε πολιτικά κίνητρα. Βασικό κίνητρο ήταν και είναι η έλλειψη μια σαφούς προοπτικής , ώστε να εξασφαλίζει επαγγελματική εξέλιξη στους πιλότους, στους μηχανικούς και στο τεχνικό προσωπικό, ώστε να εγγυάται  την υγεία και τη ζωή τους», δήλωσε ο Ράντεφ.

Τα βουλγαρικά αεροσκάφη είναι σοβιετικής κατασκευής και λόγω παλαιότητας, θεωρούνται ανασφαλή και ανίκανα για τη διαφύλαξη του βουλγαρικού εναέριου χώρου.
--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr
ΔΙΕΥΘΥΝΣΕΙΣ πηγών των δημοσιευμάτων, καθώς και τα πρωτότυπα κείμενα,  παραχωρούνται σε κάθε ζήτηση των υποστηρικτών-δωρητών του ΒΑΛΚΑΝΙΚΟΥ ΠΕΡΙΣΚΟΠΙΟΥ