Υπουργός του Γκρούεφσκι στη ‘Μαύρη Λίστα’ των Αμερικανών!




Οκτώβριος 27, 2015.

Σκόπια.

Στη «Μαύρη Λίστα» των Ηνωμένων Πολιτειών έχει ενταχθεί ο Μίλε Γιανακέφσκι, πρώην υπουργός Μεταφορών  και Επικοινωνιών της κυβέρνησης Γκρούεφσκι, όπως σημειώνει η αλβανική «24 ore» επικαλούμενη τη σλαβική πύλη «Centarnews».


Με την ένταξη του αυτή, στον πρώην υπουργό του Νίκολα Γκρούεφσκι,  απαγορεύονται επισκέψεις στις ΗΠΑ, μπλοκάρισμα όλων των τραπεζικών του λογαριασμών έξω από το κρατίδιο των Σκοπίων.

Το δημοσίευμα τονίζει ότι είναι η πρώτη ενέργεια που έχει ληφθεί εναντίον των πολιτικών του ακροδεξιού κόμματος των Σκοπίων από τις ΗΠΑ, που θεωρείται ύποπτος για έγκλημα και διαφθορά.

Ο πρώην υπουργός Μίλε Γιανακέφσκι αποτέλεσε μέρος των αποκαλυπτικών «βομβών» του αρχηγού της αντιπολίτευσης των Σκοπίων, Ζόραν Ζάεφ, για το σκάνδαλο της υποκλοπής των επικοινωνιών σε βάρος χιλιάδων πολιτών, μαζί με τον επικεφαλής της υπηρεσίας Αντικατασκοπείας, Σάσο Μιγιάλκοφ και την πρώην υπουργό Εσωτερικών, Γκορντάνα Γιανκουλόφσκα, οι οποίοι στη συνέχεια παραιτήθηκαν.

--

               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr
ΔΙΕΥΘΥΝΣΕΙΣ πηγών των δημοσιευμάτων, καθώς και τα πρωτότυπα κείμενα,  παραχωρούνται σε κάθε ζήτηση των υποστηρικτών-δωρητών του ΒΑΛΚΑΝΙΚΟΥ ΠΕΡΙΣΚΟΠΙΟΥ