Πρωτοφανής αφανισμός του Χριστιανισμού στη Μέση Ανατολή










Οκτώβριος 2, 2015.






Πρωτοφανής αφανισμός του Χριστιανισμού και διωγμός σε κάθε τι, χριστιανικό έχει γίνει κατά τα τελευταία τέσσερα χρόνια στη Μέση Ανατολή. Περίπου μισό εκατομμύριο Χριστιανοί εγκατέλειψαν τη Συρία και γύρω στο ένα εκατομμύριο από το Ιράκ, ενώ σφαγιάστηκαν 40 κληρικοί το Ιράκ και τα χριστιανικά χωριά ερημώθηκαν και ιεροί ναοί του 4ου και του 5ου αιώνα καταστράφηκαν ολοσχερώς».



Αυτά δήλωσε ο αρχιεπίσκοπος Σεβάστειας, Θεοδόσιος του Πατριαρχείου Ιεροσολύμων κατά τη συνάντησή του με τον βούλγαρο Πατριάρχη, Νεόφυτο, όπως ανακοίνωσε η γραμματεία της βουλγαρικής Ιεράς Συνόδου.


Ο αρχιεπίσκοπος Θεοδόσιος  τόνισε ότι στο παρελθόν η Μέση Ανατολή ήταν το λίκνο του Χριστιανισμού και έτσι βίωσε ανάμεσα σε λαούς διαφορετικών εθνοτήτων και θρησκειών.


Ο ίδιος δήλωσε ότι «Το Πατριαρχείο των Ιεροσολύμων πιστεύει ότι η συμμετοχή της Ρωσίας στη σύγκρουση θα οδηγήσει στην επίλυση του προβλήματος».


Την Κυριακή, 4 Οκτωβρίου, ο αρχιεπίσκοπος Θεοδόσιος θα δώσει πρωτοστατήσει σε λειτουργία στον καθεδρικό ναό του αγίου Αλεξάνταρ Νέφσκι, στη Σόφια, όπου θα προσευχηθεί ενώπιον των πιστών για ειρήνη στην Παλαιστίνη και στην περιοχή της Μέσης Ανατολής, γράφει το βουλγαρικό δημοσίευμα.



--

               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr
ΔΙΕΥΘΥΝΣΕΙΣ πηγών των δημοσιευμάτων, καθώς και τα πρωτότυπα κείμενα,  παραχωρούνται σε κάθε ζήτηση των υποστηρικτών-δωρητών του ΒΑΛΚΑΝΙΚΟΥ ΠΕΡΙΣΚΟΠΙΟΥ