Η τουρκική αστυνομία έκανε έφοδο σε τηλεοπτικό σταθμό της αντιπολίτευσης



Μετά τις επιθέσεις στη ‘Zaman και στην ‘Hürriyet’ και στο διωγμό δημοσιογράφων,  ήρθε το κλείσιμο συγκροτήματος μέσων μαζικής ενημέρωσης της αντιπολίτευσης

Οκτώβριος 28, 2015.

Κωνσταντινούπολη.

Η τουρκική αστυνομία έκανε έφοδο στα γραφεία τηλεοπτικού σταθμού της αντιπολίτευσης, λίγες ημέρες πριν από τις βουλευτικές εκλογές στη χώρα.


Το συγκρότημα στο οποίο ανήκει ο τηλεοπτικός σταθμός είναι του αντιπάλου του προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν,  αφού είναι σφόδρα αντιπολιτευτικό και κυρίως, προσκείμενο στον ισλαμιστή ιεροκήρυκα Φετουλάχ Γκουλιέν.

Έξω από γραφεία  της τηλεόρασης  Μπουγκούν / Bugün στην Κωνσταντινούπολη έγιναν μεγάλες μάχες μεταξύ των υποστηρικτών του συγκροτήματος και της τουρκικής αστυνομίας.

Η αστυνομία έκανε χρήση σπρέι πιπεριού κατά των υπερασπιστών της αντιπολιτευτικής  τηλεόρασης που προσπαθούσαν να μπουν εμπόδιο στην είσοδο της αστυνομίας  στο κτήριο.

Μετά από μάχες, δεκάδες αστυνομικοί έσπασαν το μπλόκο των διαδηλωτών και εισέβαλαν στο κτήριο.

Η αστυνομία χρησιμοποίησε κανόνια νερού, και δακρυγόνα κατά των  υπερασπιστών της ελευθερίας των ΜΜΕ.

Το συγκρότημα  «İpek Medya Grubu», εκδίδει εκτός των άλλων την εφημερίδα «Bugün» και έχει την τηλεόραση  με το ίδιο όνομα με διαδικτυακές εκδόσεις στα τουρκικά και στα αγγλικά, είχε πέσει  στη μήνη του κυβερνώντος κόμματος AK parti, λόγω της σφοδρής αντιπολιτευτικής του στάσης  και κατηγορείται -σύμφωνα με τις τουρκικές αρχές- ότι συνδέεται με τον Φετουλάχ Γκιουλέν που ζει αυτοεξόριστος στις ΗΠΑ, ο οποίος θεωρείται ιδεολογικός εχθρός του προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.
 
--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr
ΔΙΕΥΘΥΝΣΕΙΣ πηγών των δημοσιευμάτων, καθώς και τα πρωτότυπα κείμενα,  παραχωρούνται σε κάθε ζήτηση των υποστηρικτών-δωρητών του ΒΑΛΚΑΝΙΚΟΥ ΠΕΡΙΣΚΟΠΙΟΥ