Στα υψώματα του Γκολάν ανακαλύφθηκαν τεράστια αποθέματα πετρελαίου






Οκτώβριος 7, 2015.


Ισραήλ.



Μετά από ένα έτος συνεχών γεωτρήσεων, στην περιοχή των υψωμάτων του Γκολάν, ανακαλύφθηκαν τεράστια αποθέματα πετρελαίου που θα κάνουν το Ισραήλ αυτάρκες σε ενέργεια για τις επόμενες δεκαετίες.


Ο γεωλόγος της εταιρείας ‘Afek Oil & Gas’, Δρ Γιούβαλ Μπαρτόβ, είπε στο ισραηλινό κανάλι ‘ITV 2’ ότι υπάρχει ένα στρώμα πάχους 350 μέτρων. Σημείωσε ότι ένας σημαντικός παράγοντας είναι το πορώδες των αργιλικών στρωμάτων.

«Το μέσο πάχος των ραφών στον κόσμο είναι 20-30 μέτρα, το συγκεκριμένο είναι δέκα φορές περισσότερο, οπότε μιλάμε για σημαντική ποσότητα.

Μέχρι στιγμής έχουν υπάρξει τρεις αναγνωρίσιμες διατρήσεις στα οποία τα αποθέματα είναι εξίσου τεράστια.

Σύμφωνα τον ισραηλινό ‘Κάρσορ’ η παραγωγική δυναμική είναι της κλίμακας δισεκατομμυρίων βαρελιών που μπορούν να εξασφαλίσουν τις ανάγκες της Ισραήλ, αν και το Ισραήλ καταναλώνει μόνο 270.000 βαρέλια  πετρελαίου την ημέρα.

--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr
ΔΙΕΥΘΥΝΣΕΙΣ πηγών των δημοσιευμάτων, καθώς και τα πρωτότυπα κείμενα,  παραχωρούνται σε κάθε ζήτηση των υποστηρικτών-δωρητών του ΒΑΛΚΑΝΙΚΟΥ ΠΕΡΙΣΚΟΠΙΟΥ