Η ένταση μεταξύ Ισραηλινών και Παλαιστινίων συνεχίζεται




Οκτώβριος 10, 2015.

Μετά από  μία  εβδομάδα κλιμάκωσης της βίας μεταξύ Ισραηλινών και Παλαιστινίων το Σάββατο έγιναν μεγάλες συγκρούσεις με δύο μαχαιρώματα στην Ιερουσαλήμ στην οποία  δύο Παλαιστίνιοι βρήκαν το θάνατο.


Ο Ισραηλινός πρωθυπουργός Βενιαμίν Νετανιάχου και ο Παλαιστίνιος πρόεδρος Μαχμούντ Αμπάς, επεδίωξαν να αποφευχθεί κλιμάκωση, αλλά οι απογοητευμένοι Παλαιστίνιοι νεαροί αψήφησαν τις προσπάθειες αποκατάστασης της ηρεμίας και ένα κύμα μαχαιρωμάτων έχει εξαπλώσει το φόβο στο Ισραήλ, όπως σημειώνει η λιβανική ‘σταρ’.

Μία ρουκέτα που πυροδοτήθηκε από μαχητές στη Γάζα χτύπησαν  το νότιο Ισραήλ το Σάββατο, ώρες μετά τις συγκρούσεις κατά μήκος των συνόρων, όπου οι Ισραηλινοί σκότωσαν επτά Παλαιστίνιους.

Ο πύραυλος για τον οποίο δεν υπήρξε άμεση ανάληψη ευθύνης, δεν υπήρξαν θύματα. Το Ισραήλ απαντά τακτικά στις εκτοξεύσεις ρουκετών με αεροπορικές επιδρομές, αλλά αυτό δεν το έπραξε το απόγευμα του Σαββάτου.

Οι ταραχές έχουν συγκλονίσει την προσαρτημένη ανατολική Ιερουσαλήμ και την κατεχόμενη Δυτική Όχθη, καθώς οι Παλαιστίνιοι ρίχνουν πέτρες και μολότοφ κατά των ισραηλινών δυνάμεων ασφαλείας, οι οποίοι απάντησαν με πυρά, πλαστικές σφαίρες και δακρυγόνα καθώς και με χειροβομβίδες κρότου.

--

               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr
ΔΙΕΥΘΥΝΣΕΙΣ πηγών των δημοσιευμάτων, καθώς και τα πρωτότυπα κείμενα,  παραχωρούνται σε κάθε ζήτηση των υποστηρικτών-δωρητών του ΒΑΛΚΑΝΙΚΟΥ ΠΕΡΙΣΚΟΠΙΟΥ