Αλβανία: Πρώτη χώρα σε επενδύσεις είναι η Ελλάδα










Οκτώβριος 2, 2015.

Τίρανα.




Παρά το γεγονός ότι από το 2008, η Ελλάδα είναι βυθισμένη σε μια βαθιά κρίση χρέους, οι ελληνικές επιχειρήσεις  δεν δίστασαν να επενδύσουν στην Αλβανία. 


Τα τελευταία στατιστικά στοιχεία της Τράπεζας της Αλβανίας, μας πληροφορούν ότι οι μεγαλύτερες ξένες επενδύσεις στην Αλβανία κατά το 2014 ήταν της τάξης των  1,16 δισεκατομμύρια λέκε και υπάρχει μια αύξηση 7% σε σύγκριση με την προηγούμενη χρονιά.

Πρωτεύων τομέας σε αυτές τις επενδύσεις είναι οι τηλεπικοινωνίες (AMC και Vodafone που εισήλθαν με ελληνικά κεφάλαια), όλες οι άλλες επενδύσεις εκατομμυρίων είναι στο βιομηχανικό κλάδο, στη μεταποίηση, στο χονδρικό εμπόριο, στα ακίνητα κλπ.

Δεύτερη θέση στον κατάλογο των ξένων επενδύσεων στην Αλβανία είναι ο Καναδάς, τρίτη είναι η Ιταλία και ακολουθούν η Ολλανδία, η Αυστρία, η Γερμανία, επίσης κατά το παρελθόν έτος υπήρξε μια σημαντική αύξηση των επενδύσεων από την Κύπρο, σημειώνει το αλβανικό δημοσίευμα.


-0-


               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr
ΔΙΕΥΘΥΝΣΕΙΣ πηγών των δημοσιευμάτων, καθώς και τα πρωτότυπα κείμενα,  παραχωρούνται σε κάθε ζήτηση των υποστηρικτών-δωρητών του ΒΑΛΚΑΝΙΚΟΥ ΠΕΡΙΣΚΟΠΙΟΥ