Σκόπια: Νόμος θα απαγορεύει τη δημοσίευση προϊόντων υποκλοπής




Οκτώβριος 7, 2015.

Τουλάχιστον τέσσερα χρόνια φυλάκισης προβλέπεται για τον υπεύθυνο της δημοσίευσης προϊόντων υποκλοπής συνομιλιών ή παράνομης καταγεγραμμένης συνομιλίας, όπως αναφέρεται στο νέο σχέδιο νόμου, που κατατέθηκε χθες στις 14:00 στο Κοινοβούλιο των Σκοπίων.


Δρακόντειες ποινές προβλέπονται για πρώτη φορά σε  απαγορεύσεις  του δικαίου που ισχύει στη χώρα, όπως καθορίζονται με το νέο νόμο.

Η δημοσίευση τέτοιων υλικών θα απαγορεύεται στο εσωτερικό και στο εξωτερικό, ακόμη και αν η εν λόγω δημοσίευση αυτών των συνομιλιών αναφέρονται σε θάνατο, στην περίπτωση αυτή η ποινή αυξάνεται σε 10 χρόνια, όπως σημειώνει το άρθρο 4 του σχεδίου νόμου.

Η δημοσίευση παράνομου υλικού απαγορεύεται σε όλα τα μέσα ενημέρωσης της χώρας και στα κοινωνικά δίκτυα. Το νέο νόμο παρουσίασε ένας από τους υποστηρικτές του, ο βουλευτής του DUI, Ταλάτ Τζαφέρι.

Ο νέος νόμος που είναι πόνημα των δύο κομμάτων  που συμμετέχουν στην κυβέρνηση, του  σλαβικού ακροδεξιού VMRO - DPMNE και  του αλβανικού DUI, αναφέρεται σαφώς στο περιεχόμενο των καταγεγραμμένων συνομιλιών που με την ονομασία ‘βόμβες’, που έδωσε στη δημοσιότητα ο αρχηγός του Σοσιαλδημοκρατικού Κόμματος, Ζόραν Ζάεφ, από τις αρχές του έτους.

Η απαγόρευση ισχύει σε κάθε μέσο, ραδιόφωνο, τηλεόραση, έντυπο τύπο, ιστοσελίδες, κοινωνικά δίκτυα.

Το δημοσίευμα επισημαίνει ότι ο νόμος έγινε αποδεκτός κατ’ αρχάς από τα δύο μεγάλα σλαβικά κόμματα - VMRO – DPMNE και SDSM- με τη μεσολάβηση του Αμερικανού πρέσβη στη χώρα.

--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr
ΔΙΕΥΘΥΝΣΕΙΣ πηγών των δημοσιευμάτων, καθώς και τα πρωτότυπα κείμενα,  παραχωρούνται σε κάθε ζήτηση των υποστηρικτών-δωρητών του ΒΑΛΚΑΝΙΚΟΥ ΠΕΡΙΣΚΟΠΙΟΥ