Ισραήλ: Στον κατάλογο των τρομοκρατικών οργανώσεων το ‘Ισλαμικό κράτος’







Οκτώβριος 25, 2015.



 Η ισραηλινή κυβέρνηση με απόφασή της περιέλαβε τις φατρίες «Ισλαμικό κράτος», «Τζαμπχάτ αλ Νούσρα» και «ταξιαρχίες Αμπντούλα Αζάμ» στις τρομοκρατικές οργανώσεις που απειλούν το Ισραήλ, όπως ανέφερε σήμερα το Κανάλι εννέα.


Την απόφαση εισηγήθηκε η υπηρεσία ασφαλείας της χώρας, μετά από τις αυξανόμενες επιθέσεις κατά του Ισραήλ από ομάδες τζιχαντιστών που δραστηριοποιούνται τόσο στο εξωτερικό όσο και στο εσωτερικό της χώρας.

Έως σήμερα, οι οργανώσεις δεν θεωρούνταν ως τρομοκρατικές στο Ισραήλ, αλλά η δραστηριότητά τους είχε απαγορευθεί στη χώρα με διάταγμα του υπουργού Άμυνας την 4η Σεπτεμβρίου 2014.

Έτσι, μέχρι σήμερα, δεν μπορούσε να αποδοθεί ποινική ευθύνη σε Ισραηλινούς πολίτες για την υποστήριξη αυτών των οργανώσεων, στο εσωτερικό και στο εξωτερικό.

--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr
ΔΙΕΥΘΥΝΣΕΙΣ πηγών των δημοσιευμάτων, καθώς και τα πρωτότυπα κείμενα,  παραχωρούνται σε κάθε ζήτηση των υποστηρικτών-δωρητών του ΒΑΛΚΑΝΙΚΟΥ ΠΕΡΙΣΚΟΠΙΟΥ