Μουράτ Καραγιλάν: «Μην αντιμετωπίζετε τον τουρκικό στρατό»




Οκτώβριος 20, 2015. φωτογραφίες

«Ο ηγέτης της τρομοκρατικής οργάνωσης του PKK κάλεσε με ραδιοφωνικό μήνυμα τους μαχητές του PKK,  να αποφεύγουν  την άμεση αντιμετώπιση του τουρκικού στρατού», σημειώνει το τούρκικο δημοσίευμα.


«Αποφεύγετε  τις άμεσες μάχες με τις δυνάμεις ασφαλείας»,  αναφέρει στο μήνυμά του.

Όπως σημειώνει το δημοσίευμα,  μετά από τις επιθέσεις της τουρκικής αεροπορίας σε κρησφύγετα των Κούρδων αυτονομιστών στα βουνά της Ντάγλιτσα, όπου ανατινάχθηκαν πολλές σπηλιές που χρησιμοποιούνταν από τους Κούρδους ως κρησφύγετα, ο Καραγιλάν τους συμβούλευσε να εγκαταλείψουν την περιοχή.

Συγχρόνως, συνέστησε στους επικεφαλείς των ανταρτοομάδων να χωρίσουν τα τμήματά τους σε μικρότερες ομάδες και να μην αντιμετωπίζουν τις δυνάμεις ασφαλείας.

 Το τούρκικο δημοσίευμα παρουσιάζει φωτογραφίες από κρησφύγετα των Κούρδων αυτονομιστών, στα οποία ζούσαν άνδρες και γυναίκες του Κουρδικού Εργατικού Κόμματος και τα εγκατέλειψαν μετά τις τουρκικές επιθέσεις και τις στρατιωτικές επιχειρήσεις του τουρκικού στρατού.

Σε αυτά υπήρχαν τρόφιμα (κυρίως τουρσιά), νερά, σκεύη μαγειρικής, ρούχα κ.ά.
 





--

               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr
ΔΙΕΥΘΥΝΣΕΙΣ πηγών των δημοσιευμάτων, καθώς και τα πρωτότυπα κείμενα,  παραχωρούνται σε κάθε ζήτηση των υποστηρικτών-δωρητών του ΒΑΛΚΑΝΙΚΟΥ ΠΕΡΙΣΚΟΠΙΟΥ