Το Κοσσυφοπέδιο υπέγραψε τη Συμφωνία Σταθεροποίησης και Σύνδεσης με την ΕΕ






Οκτώβριος 27, 2015.

Το Κοσσυφοπέδιο υπέγραψε σήμερα, στο Στρασβούργο, τη συμφωνία Σταθεροποίησης και Σύνδεσης με την Ευρωπαϊκή Ένωση.


Η συμφωνία υπεγράφη από τον πρωθυπουργό του Κοσσυφοπεδίου, Ίσα Μουσταφά και την Ύπατο Εκπρόσωπο της ΕΕ για Θέματα Εξωτερικής Πολιτικής και Πολιτικής Ασφάλειας, Φεντερίκα Μογκερίνι, επίσης, τη συμφωνία υπέγραψε και ο υπουργός Ευρωπαϊκής Ενσωμάτωσης, Μπεκίμ Τσολάκου, σύμφωνα με το αλβανικό δημοσίευμα.

Η συμφωνία αυτή θεωρείται ιστορικής σημασίας για την ένταξη, την πολιτική, νομική και οικονομική ανάπτυξη του Κοσσυφοπεδίου στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

 Ο πρωθυπουργός του Κοσόβου, Μουσταφά, τόνισε ότι η συμφωνία αυτή καθορίζει το έδαφος της Δημοκρατίας του Κοσσυφοπεδίου, σύμφωνα με τους κανόνες της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
Η υπογραφή έρχεται μόλις μία εβδομάδα μετά την ιστορική ψηφοφορία που άνοιξε το δρόμο στο Κοσσυφοπέδιο να ενταχθεί στην UNESCO, καθώς η συμμετοχή του αναμένεται να ολοκληρωθεί στις 9 Νοεμβρίου, σημειώνει το δημοσίευμα.
--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr
ΔΙΕΥΘΥΝΣΕΙΣ πηγών των δημοσιευμάτων, καθώς και τα πρωτότυπα κείμενα,  παραχωρούνται σε κάθε ζήτηση των υποστηρικτών-δωρητών του ΒΑΛΚΑΝΙΚΟΥ ΠΕΡΙΣΚΟΠΙΟΥ