Στρατός Συρίας και Κούρδοι θα ξεκινήσουν χερσαία επίθεση κατά του ‘ισλαμικού κράτους’




Οκτώβριος 22, 2015.




Χερσαία επιχείρηση κατά του ‘ισλαμικού κράτους’ και του Μετώπου ‘αλ Νούσρα’ στη Συρία θα ξεκινήσει ο συριακός στρατός και οι κουρδικές ένοπλες δυνάμεις, όπως ανακοινώθηκε από τον Σεργκέι Ιβάνοφ, επικεφαλής προσωπικού του Ρώσου προέδρου.
Η δήλωση ακολουθεί την επίσκεψη του προέδρου της Συρίας,Μπασάρ αλ Άσαντ, και της ηγεσίας των Κούρδων της Συρίας στη Μόσχα.


Σύμφωνα με το Ria Novosti, οι αεροπορικές επιθέσεις κατά του ‘ισλαμικού κράτους’ δεν θα είναι επιτυχείς χωρίς την επέμβαση χερσαίων δυνάμεων.


«Δεν θα έχουμε απτό αποτέλεσμα με τους βομβαρδισμούς,  εάν δεν υπάρξει επέμβαση χερσαίων δυνάμεων. Το γνωρίζαμε αυτό από την αρχή που σχεδιάσαμε τις δράσεις μας και κατανοήσαμε ότι οι αεροπορικές επιθέσεις μας πρέπει να υποστηρίζονται από τις συριακές ένοπλες δυνάμεις», είπε ο Ιβάνοφ, προσθέτοντας «στην πραγματικότητα θέλουμε να συνεργασθούμε με όποιον θέλει να αντιταχθεί  στους τρομοκράτες, οι οποίοι συνεχίζουν να κόβουν κεφάλια ανθρώπων και να βιάζουν γυναίκες, μεταξύ των άλλων».


Οι ρωσικές αεροπορικές επιθέσεις στη Συρία δεν στρέφονται κατά των σουνιτών αλλά υπερασπίζονται τις δυνάμεις του Μπασάρ αλ Άσαντ, διαβεβαίωσε ο Ιβάνοφ λέγοντας χαρακτηριστικά « οι επιθέσεις είναι κατά της τρομοκρατίας».


Ο Μόσχα ελπίζει ότι η συνάντηση του Ρώσου υπουργού Εξωτερικών, Σεργκέι Λαβρόφ και του Αμερικανού ομολόγου του, Τζον Κέρι, θα προσδώσει ώθηση στη δημιουργία μιας ευρείας συμμαχίας για τη Συρία, σύμφωνα με τον επικεφαλής του γραφείου του Πούτιν.


Η Ρωσία είναι έτοιμη να συνομιλήσει με όλους τους ενδιαφερόμενους φορείς για τη Συρία, δήλωσε ο Ιβάνοφ, προσθέτοντας ότι δεν είναι δυνατόν να λυθεί το πρόβλημα μόνο με στρατιωτικά μέσα.


Σύμφωνα με τον ίδιο, στη  συμμαχία κατά της τρομοκρατίας θα πρέπει να συμμετέχουν η Ρωσία, οι ΗΠΑ, η Σαουδική Αραβία, η Τουρκία, η Αίγυπτος, η Ιορδανία, το Ιράκ και η ΕΕ.

--

               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr
ΔΙΕΥΘΥΝΣΕΙΣ πηγών των δημοσιευμάτων, καθώς και τα πρωτότυπα κείμενα,  παραχωρούνται σε κάθε ζήτηση των υποστηρικτών-δωρητών του ΒΑΛΚΑΝΙΚΟΥ ΠΕΡΙΣΚΟΠΙΟΥ