Τουρκία: Μεγάλη διαδήλωση δημοσιογράφων κατά της λογοκρισίας




Οκτώβριος 3, 2015.

Στον απόηχο της αυξανόμενης κυβερνητικής υποστήριξης για καταστολή των μέσων μαζικής ενημέρωσης, οι επαγγελματικές ενώσεις των δημοσιογράφων  από όλη την Τουρκία, οργάνωσαν το Σάββατο το απόγευμα διαδήλωση στην κεντρική συνοικία της Κωνσταντινούπολης, Beyoğlu,  καταδικάζοντας τις συχνές επιδρομές , τη λογοκρισία και τις επιθέσεις κατά των δημοσιογράφων.


Κρατώντας ένα πανό που έλεγε «η ελευθεροτυπία δεν μπορεί να σιγήσει», οι δημοσιογράφοι κατηγόρησαν την τουρκική κυβέρνηση για επεμβάσεις στο λειτούργημά τους.

Η διαμαρτυρία έγινε στον απόηχο της επίθεσης εναντίον του δημοσιογράφου Αχμέτ Χακάν, το βράδυ της Τετάρτης, από τέσσερις εισβολείς καθώς έμπαινε στην κατοικία του σε συνοικία της Κωνσταντινούπολης. Οι δράστες συνελήφθησαν λίγο μετά.

Ο Αχμέτ Χακάν και ο ειδησεογραφικός οργανισμός «Doğan», στον οποίο εργάζεται έχουν  ενοχληθεί από το Κόμμα Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης (AK Parti) και τους υποστηρικτές του.

Πριν την επίθεση της Τετάρτης, προηγήθηκε τον περασμένο μήνα σωματική επίθεση κατά των κεντρικών γραφείων της εφημερίδας «Hürriyet» στην Κωνσταντινούπολη από  εξαγριωμένους οπαδούς του AK Parti.

Αυτός ο όχλος είχε συγκεντρωθεί μετά από αναφορές που έκανε ο πρόεδρος της Τουρκίας, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν σε τηλεοπτική του συνέντευξη.

--


               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr
ΔΙΕΥΘΥΝΣΕΙΣ πηγών των δημοσιευμάτων, καθώς και τα πρωτότυπα κείμενα,  παραχωρούνται σε κάθε ζήτηση των υποστηρικτών-δωρητών του ΒΑΛΚΑΝΙΚΟΥ ΠΕΡΙΣΚΟΠΙΟΥ